Inför Karlstad borta med motstådaren Lisa Rengärde

lisar

INFÖR MATCHEN Inför den här säsongen värvades försvararen och U19-landslagsspelaren Lisa Rengärde från RIG till IKSU. Tolv matcher in i serien ville Dalatjejen (hon kommer ursprungligen från Mora och Dalarna) ha mer speltid och sökte sig då till Karlstad. IKSU och Karlstad enandes om en utlåning och sedan dess har hon spelat där, sju matcher. Därför blir lördagens match väldigt speciell för 19-åringen.

– Jag har många fina vänner där och det är klart att det kommer att bli en väldigt speciell match, men jag ser fram emot att få spela mot såpass bra spelare, säger Lisa Rengärde och fortsätter:
– Matchen kommer att bli en bra vädermätare på hur vi står oss mot ett bra lag som IKSU, jag tror att vi kommer kunna stå upp bra emot dem och göra en väldigt bra match.

När orangearapporter träffar Lisa Rengärde har Karlstad precis vunnit måstematchen mot Telge och passerat nykomlingen i botten av SSL, från sista platsen till näst sista och en kvalplats. Med fyra omgångar kvar att spela kan Karlstadslaget till och med undvika kval, upp till säker mark och Falun är det bara två poäng. Då ska ni veta att man har just Falun kvar att möta, på bortaplan, snacka om dramatik.

# Hur upplevde du matchen som sådan?– Vi öppnade starkt och följde matchplanen som vi hade, vi skulle behålla bollen inom laget och ta det lugnt, försöka ha mycket bollinnehav och styra spelet. Det tycker jag att vi gjorde och vi kom också att skapa många chanser, säger Lisa Rengärde:

– Vi sjönk ner i den andra perioden men lyckades höja oss inför den tredje. I den tredje stod vi för en bra avslutning och där visade vi upp en bra lagmoral, kämpande för varandra och följde matchplanen.

maljubelkarlstad

# Ni hade 2–0 inför andra perioden och hade klarat av två numerära underlägen i mittenperioden. Det måste ha givit en styrka?– Absolut, det stärkte oss, vi kändes oss starkare där som lag när vi klarade av de numerära lägena. Det lyfte oss och vi gick stärkta ut ur det.

straffraddning
Karlstads målvakt Jessica Rolf räddar här en straff av Matilda Rotevall. Telge fick straffen i slutet av den andra perioden vid ställningen 2–0 till Karlstad.

# Det gick snabbt i tredje perioden, 2–1 00:49, 3-1 och sen 3–2…– De högg direkt och vi fick aldrig slappna av vilket är bra, vi fick en väckarklocka, det är ett bra lag som vi mötte. Vi fick vara på tårna lite, men jag tycker att vi fixade det rätt bra, ändå tycker jag att det inte ska behöva hända när vi hade det spelövertaget som vi hade.

# Sen du kom till Karlstad, hur har du upplevt den perioden?

– Jag tycker att det har varit bra och jag kom in bra i laget direkt. Sen har det bara flutit på och det har inte varit några hinder alls.
– Jag tycker att det har varit ett bra byte vid rätt tid på säsongen och jag ser bara positivt på det.

# Vad tar du med dig personligen till matchen mot IKSU?– Att jag ska ta lite snabbare beslut och att jag ska vara rejälare i närkamperna. Jag känner mig rätt så nöjd idag (läs förra lördagen), men det kan alltid bli bättre och det ska jag väl tänka på.

# Vad är det som gör att Karlstad klarar sig kvar i SSL?– Det är viljan, vill vi kan vi.
– Sen ska det bli väldigt roligt att få kriga de sista matcherna, att de betyder någonting och det verkar som att det är då vi är som bäst, det passar oss bra.

ANDERS ANDERSSON

kgladje

Fakta:
Så här ser bottenlagen Falun, Karlstad och Telges kvarvarande schema ut.

Falun, 16 poäng – 74:
– Telge borta den 28/2
– Pixbo hemma den 6/3
– Karlstad hemma den 8/3
– Rönnby borta den 14/3

Karlstad, 14 poäng – 46:
– IKSU hemma den 28/2
– Jönköping borta den 6/3
– Falun borta den 8/3
– IBK Dalen hemma den 14/3

Telge, 12 poäng – 58:
– Falun hemma den 28/2
– Rönnby borta den 6/3
– IBK Dalen borta den 8/3
– Djurgården hemma den 14/3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.