Andreas Harnesk om Karlstad borta

– Jag tycker att vi sover i den första perioden, det finns moment som är bra men vi bjuder på ett av målen och är lite för ineffektiva, spelar lite naivt och slänger bort många bollar så Karlstad kan vända på oss. Jag låter säkert väldigt hård nu, men vi kan mycket mer, säger Andreas Harnesk.

iza

# Vi hade ett av målen i samband med ett byte där Karlstad inte bytte och de fick ett friläge, det måste ha varit det du tänkte på när du menar att vi bjöd på ett av målen?

– Exakt, sen deras första mål var ett bra skott i spel fem mot fyra. Samtidigt för vi den första perioden och kommer in det i andra perioden som jag är ganska nöjd med. I den perioden växlar upp rejält och kommer till farliga avslut, vi blir starkare med boll och hungrigare. Taktiskt sett gör vi några små justeringar där spelarna går in och gör det bra.

elin

# Jag kan tänka mig att det kommer att krävas en helt annan start och spel i början när IBK Dalen väntar?

– Det är lite slarvfel som leder till att Karlstad får lätta mål, jag tycker att Emelie Fällman gör en bra match i målet med tanke på hur lite hon hade att göra. Hennes spel i den tredje är väldigt bra, där visar hon upp riktig bra innebandyspel.
­
– Men tre poäng är ändå tre och jag tycker att vi avslutar matchen bra och går in och sätter viktiga 6–4, då har spelat bra innan och det är en mental styrka.

– Samtidigt ska vi inte ta bort Karlstads insats, de var svåra att möta och spelar en jobbig innebandy. De gjorde det bra i sitt försvarsspel och var riktigt tunga. De bortaslog Pixbo med 7–3 och när de har en bra dag på jobbet är de farliga. Mot Dalen kommer det handla mycket om det mentala att gå in och gilla läget och njuta av situationen.
– Vi ska spela på vår topp och göra det bästa vi kan, gör vi det blir vi svårstoppade.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.