I början av februari var Nathalie Jakobsson och Frida Rydfjäll iväg med A-landslaget till Polen och VM-kvalet. IKSU-duon noterades för fem mål och tre framspelningar och imponerade på förbundskaptenen Andreas Lundmark.
När IKSU mötte Karlstad i helgen befann sig Andreas på plats i Colorama Arena och orangearapporter snackade med honom efter matchen.fridar2

# Hur upplevde du Nathalie Jakobsson och Frida Rydfjälls spel i VM-kvalet?

– Båda två överraskade positivt på mig och jag tycker att dom var snäppet vassare under kvalet än innan. De var väldigt vetgiriga, ville lära sig mycket och vi jobbade mycket med individen i Polen. Vi hade ganska tydliga målsättningar med varje match, vad vi ville att individerna skulle jobba med och Nathalie och Frida var riktigt duktiga och jobba på bra. De stod båda för en imponerande insats.

– Sen tror jag att de fick med sig en hel del hem och tänka på och jobba med. Vad jag har förstått efter att ha pratat med dom, så har de fortsatt och jobbat hårt med dom sakerna på hemmaplan.

# Hur upplever du den här matchen, ett Karlstad i desperat jakt på poäng?

– Det märktes i deras spel, Karlstad spelade väldigt uppoffrande, krigade på och gjorde det svårt för IKSU hela matchen. IKSU tvingades in i obekväma ytor då det var trångt och man vågade kanske inte hela vägen och då blev det jämnt.
– I sådana matcher gäller det för IKSU att våga mer och ta stryk helt enkelt för att öppna upp ytor och det gjorde man inte fullt ut.

bild8

# Emelie Wibron fortsätter att leverera…

– Ja. Emelie Wibron, Cornelia Fjellstedt och Nathalie Jakobsson imponerade idag (läs lördag), dom tre stack ut och vågade in i ytorna som jag pratade om medan övriga spelade runt. Dom tog också mycket initiativ och klev in i svåra jobbiga ytor, tycker Andreas Lundmark.

# Hur ser det ut på landslagssidan framöver?

– Efter att kvartsfinalerna är färdigspelade kommer vi att ta ut en trupp till Euro Floorball Tour i Schweiz i slutet av april. Slutspurten och kvartsfinalerna blir avgörande för vilka spelare vi plockar ut. Vi har någonstans sagt att det är en liten start på den resan som vi ska göra de närmaste månaderna fram till VM i Finland, Tammerfors.

# Hur många är aktuella i IKSU?

– Många naturligtvis, och bara under den här säsongen har man haft med ett tiotal spelare som är intressanta inför VM. Sen kommer väl det inte bli tiotal från IKSU som kommer få åka iväg på VM, men jag tror att IKSU kommer ha med många spelare.

# Om vi kollar på Karlstad då?

– Karlstad gjorde det bra som lag idag (läs lördag) och krigade på matchen ut, man var så nära att störa IKSU. Filippa Rosendahl tycker jag är en spännande spelare, jag hoppas verkligen att hon tar tag i sitt innebandyspelande och försöker göra något vettigt av det. Hon har mycket potential i sig.

alice2

# Av det du har sett av Alice Granstedt, hur upplever du henne?

– Jag har inte sett henne så mycket de här matcherna som hon har varit med (Pixbo, Mora, Täby och nu Karlstad), jag såg henne idag (läs lördag) förstås och jag har sett henne i U19-sammanhang tidigare.

– Det är en oerhört bollskicklig spelare som har sina spetsegenskaper där, fin teknik och fina handleder. Hon måste jobba med erfarenhet naturligtvis för att närma sig ett A-landslag, men jag tycker absolut att hon kommer vara med och kriga om en landslagsplats framöver. Bara hon får vara hel och fortsätter att utvecklas så är jag helt övertygad om det.

Hon är trots allt bara 17-18 år (fyller 18 till sommaren)…

– Exakt och hon har U19-landslaget kvar och jobba med, det är nummer ett för henne och vi tar aldrig ut någon spelare som är aktuell för U19, det är vår policy. Men som sagt har hon imponerat på mig de få tillfällena jag har sett henne i U19 och hon har gjort bra i IKSU.

# Om vi avrundar, hur ser du på det stundande slutspelet?

–Det kommer att bli ett spännande slutspel och jag tror på någon överraskning i kvartsfinalerna. Mora och Rönnby har imponerat på mig under året, sen får vi se om det blir Dalen eller Uppsala som kniper den sista slutspelsplatsen.

ANDERS ANDERSSON
Plus en av bilderna (på Emelie Wibron) Erik Nordvall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.