Inför derbyt mot IBK Dalen med Linnea Ivarsson

INFÖR DERBYT Inför derbymatchen ikväll mot IBK Dalen har orangearapporter intervjuat IKSU som Dalenspelare. Vi kommer att med de intervjuerna räkna ner till matchstarten ikväll, med andra ord en spelare/ledare i timmen.

Linnéa Ivarsson, med i IBK Dalen sedan 2006/2007.

# Vad har du för tankar som du tar med dig in i derbyt på fredag?

– Det jag tar med mig i derbyt på fredagen är den fantastiska känslan och inramningen man får gratis av ett derby mot IKSU. Energin och uppladdningen kommer verkligen helt gratis tack vare publiken, uppsnacket, prestigen och det faktum att vi är två lag som känner varandra bättre än två supertajta systrar (och syskon brukar ju gärna kunna bråka lite  med varandra).

– Det faktum att vi är två lag med någon svag formkurva den senaste tiden gör ju också att det kommer bli intressant att se hur matchbilden kommer se ut. Som grädde på moset jagar vi varje poäng vi kan få för att säkra slutspel, så publiken kommer definitivt få valuta för inträdespengen.

# Hur har du upplevt säsongen hittills personligen och för laget?

– Säsongen har varit lite böljande. Vår start på säsongen blev närmast usel med ett par storförluster. Sedan jobbade vi oss upp och hade riktigt fin form från slutet av oktober fram tills jul. Sedan har det gått lite tyngre för oss med lite onödiga poängtapp, men jag är säker på att vi kommer reda ut stormen, ta oss till slutspel och komma dit starka och med en vinnarkänsla.

– För egen del har den tyvärr handlat mycket om att hanka sig fram. Jag var bortrest i tre veckor i oktober och har sedan slutet av december varit sjuk tre gånger, vilket är tråkigt då jag kände mig formstark innan dess. Men det är i motvind som drakar lyfter!

# Om vi pratar derbyminnen, plocka fram ditt bästa minne från en derbymatch mellan IKSU och Dalen?

– Bästa derbyminnen finns det väldigt många av. Förutom att vi lyckades pressa IKSU till en femte och avgörande kvartsfinal som rejäla underdogs för ett par år sedan så är straffvinsten i kvartsfinal två för några år sedan ett riktigt härligt minne. Linn Lundström satte den avgörande straffen, Urban Karlsson segerdansade nästan och hela Gammliahallen kokade!

# Vad tror du att vi får för matchkaraktär?

– Jag tror att matchbilden kommer vara lite blandad. Det finns risk för lite ”derbyköttar”-känsla vilket kan ge lite hafsigt spel, men jag tycker att vi blivit otroligt bra och säkra på att våga hålla boll, hota och ta initiativ. Lägg till att vi bytt plats på ett antal spelare i Linn Mikaelsson, Louisa Turton och ibland också Anna Asplund – det har gett en till nyans i spelet och riktigt fint spel med boll den här säsongen.

# Därför vinner mitt lag?

– Mitt lag vinner därför att vi har en lagkänsla utan dess like. Dalenhjärtat klappar aldrig så hårt som i derbyn. Toppat med vår slutspelsjakt och det självförtroendet vi har med boll så drar vi det längsta strået. Det är onekligen jämnt skägg mellan Dalen och IKSU nu för tiden, men nu ska vi ta revansch från de två poängen som IKSU rånade oss på i höstas!

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.