Inför derbyt mot IBK Dalen med Linnéa Jonsson

INFÖR DERBYT Inför derbymatchen ikväll mot IBK Dalen har orangearapporter intervjuat IKSU som Dalenspelare. Vi kommer att med de intervjuerna räkna ner till matchstarten ikväll, med andra ord en spelare/ledare i timmen.
Linnéa Jonsson, utlånad till IBK Dalen sedan 2014/2015.

# Vad har du för tankar som du tar med dig in i derbyt på fredag?

– Jag har inte så mycket tankar utan är mest taggad och ser verkligen fram emot matchen, det ska bli riktigt roligt med derby. Kanske främst för den extra energi det innebär men också för att jag tror att vi kommer att vinna om vi är på topp!

# Hur har du upplevt säsongen hittills personligen och för laget?

– Personligen så känner jag att jag har utvecklats ganska mycket den här säsongen. Tillsammans med mitt nya lag så har vi fått anpassa oss efter varandra och hitta situationer där vi kan ta vara på varandras styrkor. Jag känner även att jag har hittat en jämnare nivå i mitt spel. Laget har haft bättre och sämre matcher men jag tror att så länge som vi tror på oss själva och vågar spela ut så kan vi vinna mot alla lag i serien.

# Om vi pratar derbyminnen, plocka fram ditt bästa minne från en derbymatch mellan IKSU och Dalen?

–  Jag har svårt att komma på något speciellt minne från ett derby, även om jag upplevt rätt många, men jag vill lyfta känslorna som derbyt för med sig. Den otroliga tagg som finns när det är mer än 3 poäng på spel, det handlar också om vad familj, vänner och arbetskollegor säger efter matchen. Det är mycket prestige vilket medför att det är andra nerver inför matchen, men också annan tagg.

# Vad tror du att vi får för matchkaraktär?

– Jag tror att det kommer att vara mycket fart från bägge lagen med fokus på att göra minst misstag. Mycket känslor i och med en stark vilja att vinna är nog också att vänta. Det lag som är bäst på att värdera sina lägen är det lag som kommer att gå segrande ur derbyt.

# Därför vinner mitt lag?

– För att vi tar jobbet i egen zon och är noga i våra vändningar, sätter våra skott på mål och vågar tro på oss själva.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.