Andreas Harnesk nöjd med försvarsspelet

Fredagens derby är idag bortglömt när Endre IF väntar på hemmaplan.
Men vi går tillbaka ytterligare en gång till fredagens match när vi låter er få ta del av vad tränaren Andreas Harnesk tyckte och tänkte om matchen.

aharnesl

# Till att börja med Andreas Harnesk, vad tycker du om matchen?

– Jag tycker att vi nästan rakt av hade ett bra försvarsspel och att vi lyckades med målet att spela med hela laget i försvaret och åkte inte på en massa kontringar och spelvändningar. Vi offrade oss verkligen i försvaret och gjorde det bra.

– Sen känns det som vi hade kunnat gjort något mer mål men Linnéa Jonsson i deras mål var bra och Dalens försvarsspel likaså. Ändå tycker jag att vi spelade förbi dom mycket. Sen kändes det som vi hade bra kontroll över matchen och att vi hade förberett oss bra innan. Vi hade läst på om deras försvar och gjorde det bra taktiskt.

– Visserligen hade vi några bollar som vi slog bort på mittplan och som vi inte ska slå bort. Onödiga passningar som vi inte hade hunnit fram till och dom måste vi ta bort. Vissa gånger när vi fick in en sidledspassning, tog vi in den och kollade vad vi ska göra med den istället för att avslut direkt, Linnéa (Dalens målvakt) är väldigt snabb där. Vi måste komma in framför målvakten och komma till skott.

– När vi får en djup passning och vänder oss om och ska skjuta, då tar vi för långa tid på oss innan vi kommer till avslut. Det finns saker och putsa på, men vi var väldigt bra ändå.

# Vad ska vi tro om matchen mot Endre?

– Det kommer att bli en härlig värdemätare. Endre är lite som IBK Dalen med ett bra försvarsspel och bra på att ställa om spelet. Sen har de några individuellt bra skickliga spelare, som Anna Jakobsson.

# Till sist, är det något mer du vill lägga till?

– Jag skulle vilja hylla hela laget, varje spelare bidrog med energi på bänken och varje spelare gjorde skitgörat och offrade sig för lagets bästa. Då blir vi starka som lag.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.