Tom Iversjö: – Slutspelskaraktär över matchen!

Endretränaren Tom Iversjös glädje gick det inte att ta miste på efter matchen mot IKSU.
Segern 3–2 betydde att laget säkrade fjärdeplatsen och hemmaplans fördel i kvartsfinalen.
– Det var mycket slutspelskaraktär över matchen, väldigt högt tempo, domarna tillät mycket och det var en bra match överlag, säger Tom Iversjö efter matchen.

hogfemma

IKSU-Endre Tre snabba mål i inledningen på matchen gav Endre ett försprång som man inte kom att tappa. Tränaren Tom Iversjö var givetvis nöjd efter matchen.

– Jag tror vi fick en likadan start förra säsongen här uppe i Umeå, vi kände innan att vi skulle komma ut stora och starka och ta kommandot i matchen, vilket vi gjorde. Sen brottades vid i två perioder med att få fast bollen i anfallszon, men det defensiva slitet gjorde att vi var värda att vinna, säger Tom och lägger till;
– Det är så mycket blåmärken i Endre idag, vi var värda att vinna.

forbundskaptenen

# Förbundskaptenen Andreas Lundmark var på plats…

– Det gjorde han rätt i, vi har några som gör det bra ifrån sig och IKSU har massa fantastiska innebandyspelare, så han hade en del att titta på, tror Tom.

# Vilka förutom Anna Jakobsson ligger närmast?

– Det är några som har varit med i VM-kvalet senast, Olivia Ruthström, hon var även med innan VM-kvalet på EFT-lägret. Så jag förmodar att hon är med på listan, sen har vi Anna Moberg och Sophia Lundmark som också var med i VM-kvalet, nu stod inte Sophia men det känns som dom borde vara nära då de var med i VM-kvalet.
– Sen har vi några som sticker ut och några som arbetar lite under radarn som kanske borde få mer cred i vissa lägen.

# Vad kommer Endre att ta med sig in i slutspelet?

– En fin rad med segrar, vi har nu vunnit våra tre senaste matcher i serien (Dalen 5–1 bortaplan, 8–3 Huddinge bortaplan och IKSU 3–2 borta) och förhoppningsvis tar Jönköping hemma. Vi kommer energifyllda till slutspelet och med ett stort spel, jag hoppas vi kan fortsätta på den vägen, menar Tom.

# När står den nya hallen klar?

– I maj eller i september går vi in i den, därmed avslutar vi eran i Södervärnshallen med ett förhoppningsvis fantastiskt slutspel.

# Till sist, har du något att tillägga?

– Vi har väl idag världens bästa målvakt i kassen, det är värt att nämna Liisa Kokkonen för jag tycker hon visar att hon är på den yttersta nivån, det är kul och en skön känsla inför slutspelet, avrundar Tom Iversjö.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.