Inför Ungdoms sista match för säsongen – derby mot Dalen!

ungdom

IKSU Ungdom På söndag väntar IBF Dalen för IKSU Ungdom.
När lagen mötte varandra i december gick Dalen segrande ur den kampen, 5–1.
Nu vill Ungdom ha revansch för den matchen och förra helgens nederlag mot Sundsvall.

– Svårt att säga. Trots att matchen inte gäller särskilt mycket kring placeringarna i serien så är ett derby mot Dalen alltid något speciellt, säger tränaren Peter Hugosson Wallgren.

Säsongen som tog sin början i slutet av september når sin slutstation för Ungdom på söndag när IBF Dalen väntar hemma på Iksu Sportcenter. Det är ett revanschsuget Ungdom som kommer till spel med ett 6–4 nederlag mot Sundsvall i bagaget.

– Vi bör ha ett gäng spelare som vill ta revansch för den mindre lyckade insatsen mot Sundsvall. Dalen vill å sin sida garanterat avsluta säsongen med en derbyseger, berättar tränaren Peter Hugosson Wallgren.

# Hur har det sett ut sedan Sundsvallsmatchen (de pass du har varit med på)?

– Tisdagen var det riktigt bra fart! Med hjälp av spelare från Elit och några inlånade var vi 20 spelare och spelade nästan en timme. I onsdags var vi färre och la fokus på att nöta speciella spelmoment och två mot två, säger Peter Hugosson Wallgren.

# Aha, kul, vad blir det för karaktär på matchen tror du?

– Förra mötet lagen emellan var vi spelförande i inledningen medan Dalen tog över allt mer ju längre matchen led. Det troliga är kanske att vi har mer boll, och att Dalen faller hem och gör det svårt för oss kring mittplanen, tror Peter Hugosson Wallgren.

Matchen börjar 13:00 på söndag 15/3.
IKSU Sportcenter

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.