Man kan verkligen tala om att IKSU slet som ett lag igår mot Endre.
Det var verkligen ingen som vek undan och dessutom storspelade Malin Marklund i målet. 26–åringen var omutbar och visade verkligen upp ett spel som krävs i ett slutspel.

– Hon var bra idag (läs igår). Spelade med ett lugn, gjorde många viktiga räddningar och placerade sig bra, berömmer målvaktstränaren Mikael Aidanpää.

marklund

Endre kom till matchen med två vinster mot IKSU i seriespelet, dessutom var det två år sedan de orangea vann i Södervärnshallen. Lägg till att Endre i senaste matchen uppe i Umeå stod för en bra start med tre mål inom loppet av sju minuter.
Men det var ungefär som att trycka på en knapp så infann sig IKSUs slutspelsspel där, man tog jobbet och var jobbiga att möta. Inte ens en utvisning efter sex minuter ställde till det.

Malin Marklund imponerade i målet och när matchuret tickade upp mot tio minuter stod slutspelsdebutanten Alice Granstedt framför Endre målet och kunde sätta matchens första mål. Snacka om debut i slutspel. Lagkaptenen Josefina Eiremo var den som fann Alice framför målet. Tre minuter senare vände Emelie Wibron sig om och hittade en lucka bakom Liisa Kokkonen. Vi hade 2–0, ett resultat som stod sig perioden ut.

– Malin fick göra några räddningar i början, på så vis kom hon in i matchen och växte.  Försvaret gjorde ett stort jobb, det gjorde att Malin kunde koncentrera sig på sitt spel, menar Mikael Aidanpää.

gladje

I den andra reducerade Endre Anna Jakobsson hittade fram till Malgorzata Pazio. Men IKSU fortsatte och spela bra och i slutet av perioden fick man också utdelning. Ett viktigt mål från Victoria Wikström (Cassandra Edberg agerade framspelare) som poängmässigt har haft en tung säsong (6+15, om man jämför med 20 + 16 förra säsongen). Det kan vara ett mål som betyder mycket för självförtroendet och gör att man som spelare vågar mer.

–  Jag kan bara hålla med, säger tränaren Andreas Harnesk.

IKSU fick en kanonstart på den tredjeperioden när Cornelia Fjellstedt hittade Elin Tjärnström. Det målet var oerhört viktigt. Endre gick nu på knockout, man kom att reducera två gånger om, Jennifer Hellgren (Anna Jakobsson) och Erika Rosenqvist (Mikaela Målström, när man hade plockat målvakten).
Men samtidigt klarade IKSU av ytterligare en utvisning (på Therese Andersson) och fortsatte att spela riktigt bra. Med tjugo sekunder kvar kunde Elin Tjärnström (Victoria Wikström) komma loss på högerkanten och sätta matchavgörande 5–3 i öppen bur.
– Det var en riktig kämparmatch, alla gav verkligen hundra procent, tycker Malin Marklund efter matchen.

firasofiesmal

# Vad tar du med dig från matchen?
– Jag kommer att ta med mig att det kommer krävas väldigt mycket slit för att vinna mot Endre.

Vi frågade också Mikael Aidanpää och Andreas Harnesk hur de upplevde matchen som sådan.

A:
– Jag upplevde matchen som en match mellan två hårt arbetande lag som spelade väldigt bra försvarsspel. Det var en taktiskt väl genomförd match från båda lagen där defensiven gick före offensiven.

M:
– Jämn men med ett Iksu övertag totalt sett. Sen är det ju perioder i matchen där vi är klart bättre än dom, skapar bra tryck och kommer till avslut. Sen är Endre där och skapar chanser på oss och Malin spelar stort, hon gör några viktiga räddningar.

# Vad går det att ta med sig till matchen hemma på söndag?

– Jag tycker att vi arbetade väldigt hårt och hade en hög nivå av energi. Vi spelade taktiskt bra, framförallt i defensiven. Sen upplevde jag Malin Marklunds målvaktsspel som tryggt och stabilt rakt igenom, tycker Andreas Harnesk.

IKSU Sportcenter söndag 22/3 15:00.
En match du helst inte vill missa.
Nu är den roliga delen av säsongen igång!

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.