Inför den tredje kvartsfinalen med fokus på Endre

INFÖR DEN TREDJE MATCHEN (19:00) Efter Endres 3–2 seger i Umeå står det 1–1 i matcher när matchserien kommer tillbaka till Visby och Södervärnshallen ikväll för match tre. Det är sjätte gången lagen möter varandra på Gotland i en slutspelsmatch och IKSU har hittills vunnit tre av dom mötena (årets slutspelsserie inräknat) annaj2

Orangearapporter har snackat med Anna Jakobsson och Tom Iversjö inför kvällens drabbning på Gotland.

# Hur upplevde du matchen I söndags?

A:
– Matchen var ganska lik första kvartsfinalen. Båda lagen har bra defensiv och spelar med mycket fart och kamp över hela banan. Enda skillnaden mot i fredags var att vi var lite effektivare.

T:
– Matchen var återigen en tempofylld match med än mer känslor. Ju längre vi går in i denna serie är jag övertygad om att det kommer bli än mer känslor och än mer tillfälligheter som avgör matcherna!

# Vad tar du med dig från matchen?

A:
– Jag tar med mig kämpainsatsen och lugnet med boll som jag tror var nyckeln till vår vinst.

T:
– Jag tar med mig vårt slit, försvarsspelet och viljan att vinna!

Vad gjorde Endre bra?

A:
– Jag tycker att vi sätter vårt försvarsspel på ett föredömligt sätt och att vi är lugna med boll. Vi spelar smart och kontrollerat.

T:
– Vi satte återigen försvarsarbetet och utvecklade spelet med boll gentemot IKSU´s aggressiva försvarsspel.

Anna Jakobsson målskytt igen (två). Hur skönt var det?

T:
– Vem som gör mål är oväsentligt så länge laget vinner matcher. Men Anna är en exemplarisk målskytt som kommer fortsätta göra livet surt för IKSU´s backar och målvakt.

Två mål, berätta om dem?
A:
– Det första målet var riktigt bra förarbete av först Gosia (Malgorzata Pazio) som passar Sara Steen som på ett tillslag passar Jennifer Hellgren på kanten som håller i sådär lagom länge så att jag kan hoppa framför min back och vinkla in den. Det andra väljer jag att stå upp i styrspelet med en tanke att de inte ska få sätta igång snabbt så blir det en olycklig felpass av Iksu som nog ställer både Iksus back och målvakt, så jag kan lägga in den ganska så enkelt i mål.

Tankar i övrigt inför matchen?

A:
– Jag hoppas på en fartfylld match med mycket publik.

T:
– Jag hoppas på en grym match inför vår fantastiska publik och att vi kan bjuda dom på en seger!

ANDERS ANDERSSON

 

FOTNOT: Så här kan du följa matchen ikväll:

Stream: http://sslplay.sportsground.tv/

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.