Inför den tredje kvartsfinalen med fokus på IKSU

INFÖR DEN TREDJE MATCHEN (19:00) Efter Endres 3–2 seger i Umeå står det 1–1 i matcher när matchserien kommer tillbaka till Visby och Södervärnshallen ikväll för match tre. Det är sjätte gången lagen möter varandra på Gotland i en slutspelsmatch och IKSU har hittills vunnit tre av dom mötena (årets slutspelsserie inräknat)

jossispelade

Orangearapporter har snackat med Sofie Andersson och Josefina Eiremo inför kvällens drabbning med Endre på Gotland.

# Hur upplevde du matchen i söndags?

J:
– Jag tycker att det är en tight och jämn match. Vi spelar som bäst i tredje perioden och skapar bra tryck men får inte utdelning. 2-3 hade lika gärna kunnat vara 3-2 till oss.

S:
– Det var en jämn match med mycket kamp från båda lagen.

# Vad gjorde IKSU bra och mindre bra?

S:
– Det är små marginaler som avgör och igår (läs söndag) var de inte på vår sida. Inför matchen imorgon gäller det att jobba på samma sätt i försvarsspelet och våga bryta mönster mer framåt.

sofiea

# Vad tar du med dig från matchen?

S:
– Jag tar med mig vår härliga energi, vårt grymma försvarsspel och att alla i laget är med och bidrar på ett fantastiskt sätt.

# Historiskt sitter det i väggarna för IKSU borta mot Endre, den orangea maskinen har vunnit några jämna slutspelsmatcher genom tiderna. Man ska visserligen leva i nuet, men hur är det att ha det med sig?

J
– Ingenting jag tänkt på, det känns alltid inspirerande att spela i Södervärnhallen. Tighta matcher med härlig inramning!

Frida Rydfjäll målskytt igen och ett snyggt sådant, hur viktigt är det att få igång hennes poänggörande?
fridar2

S:
– Frida har varit riktigt bra i båda matcherna hittills och det är ingen slump. Hon jobbar alltid hårt och skapar många farliga lägen. Jag hoppas att hon inte bara uppmärksammas för de poäng hon gör utan även för sitt hårda jobb som gör att det är lätt för oss runt omkring att spela med henne och tufft för motståndarna att möta henne.

# Vad blir viktigt att tänka på i såna jämna matcher?

S:
– Viktigt att tänka på i sådana här matcher är att hela tiden vara fullt fokuserad och disciplinerad, tro på det man gör och ge 110 % i alla situationer.

# Vad blir viktigt imorgon? Vad ska Iksu göra för att det ska bli vinst imorgon?

J
– Att fortsätta jobba otroligt hårt över hela banan samt att våga framåt.

# Tankar i övrigt inför matchen?

J:
– Vi har ett härligt pådriv både på planen och i båset, det ska vi fortsätta med! Det ger energi!

S:
– Revansch!

ANDERS ANDERSSON

FOTNOT: Så här kan du följa matchen ikväll:

Stream: http://sslplay.sportsground.tv/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.