beverly3

Ikväll inleder Beverly Smedenäs och Malmö FBC kvalet till SSL.
Man spelade hem den södra division 1 serien i stor stil.
22 matcher, 21 vinster och en oavgjord blev det fina facit.
Tillskillnad från förra året känner man sig redo att ta klivet upp i SSL i år.

– Vi är en så pass sammansvetsad grupp eftersom vi lirat tillsammans länge, det gör att alla litar på varandra, vi vet vad som krävs och tar jobbet för varandra. Vi har även många spelar som kan kliva fram och avgöra. Vi är helt enkelt starka tillsammans, tror målvakten Beverly Smedenäs som är utlånad från IKSU till moderklubben.
Engelholm är det senaste laget från Skåne som har varit med och lekt i den högsta serien, Malmö FBC kan bli det nästa. Ikväll inleder man nämligen kvalspelet borta mot Fröjereds IF från Tidaholm. Orangearapporter har snackat med spelarna Marlene Lennartsson 19, Beverly Smedenäs 20 samt Per-Henrik Rasmussen som är engagerad i föreningen.

# Till och börja med; Hur har du upplevt matcherna och spelet i Malmö?

– Jag har inte upplevt så stor kontrast mellan lagen som ligger i mitten av serien och neråt, all lagen är ganska jämna. Men sen är det skillnad på lagen som ligger i toppen, de har ett mer syfte med sitt spel och får ut någonting av det vilket leder till betydligt bättre matcher.
– Jag kan jämföra vårt spel med hur det var när jag senast spelade med FBC och det är betydligt bättre, alla förstår sin roll och man har mognat mer i spelet, tycker Beverly Smedenäs och får beröma lagkamraten Marlene Lennartsson.

– Marlene har verkligen toppat sin form, allt från det spelmässiga till inställning. Hon kommer att bli en viktig pjäs i vad som komma skall, tror Bevvan.

marlene

Marlene Lennartsson själv ser på tillförsikt på vad som väntar.

– Innan transferfönstret stängde fick vi in några bra nyförvärv och det känns bra inför kvalet. Sätter vi bara gruppen så ska vi försöka ro hem en plats till SSL.

# Hur har du upplevt din säsong hittills?

– Den har varit lite upp och ner och jag har gått från första till andra, tredje femman. Jag har både fått spela forward och center, nu är jag center.
– Men jag känner att jag har fått en positiv utveckling även om jag inte har producerat lika mycket som innan. Men jag har haft mer boll och har varit mer av en spelmotor i min femma.

marlene2

# Vad blir avgörande om att ni går upp?

– Bredden på truppen, att vi har tre starka femmor som alltid producerar, om en femma inte fungerar så fungerar oftast de två andra. Så jag skulle säga bredden, det är skillnad mot förra året då vi bara hade en spets. Det är väl det som är avgörande.

# Vi återvänder där till Beverly Smedenäs och frågar vad som blir viktigt att tänka på i kvalet?

– 
Att vi spelar vårt spel och fokuserar på oss själva, men även att vi vågar göra det lilla extra och att vi tar chansen för nu har vi det i våra egna händer.

# Hur är intresset i Malmö, börjar det komma?

– Ja absolut det gör det, det är nu det roliga börjar. Vi har haft hyfsat bra med publik under seriens gång så nu när kvalet är här tror jag att fler kommer ta sig till hallen och stötta oss.

…

Nu kommer vi till Per-Henrik Rasmussen som förutom att dottern, Ellen spelar i laget, ser till att matcherna för både herr och damlaget fungerar är speaker på matcherna. Vi låter honom berätta mer om det och vad han har för roll i föreningen.

– Oj, min roll är väl att se till att matcherna både på dam och herr fungerar. Jag är speaker på matcherna, har en del ansvar när vi har varit medarrangör till fyra SM finaler och nu senast även Finnkampen. Min roll med damlaget är att jag filmar våra bortamatcher.

# Hur har det hela utvecklat sig sedan satsningen inleddes?

– Från ett lag i mitten på division 2 kom en hel del egna produkter upp födda 94 och yngre. Sedan har likasinnade tjejer sökt sig till klubben. Varför man har sökt sig till klubben är väl för att man är seriösa i både träning som träning. Gruppen speglas av vinnarskallar ut i fingerspetsarna vilket är oerhört roligt.

– Man ser när de går in i matchbubblan och verkligen fokuserar sig på vad som komma skall. Som sagt, från ett mittenlag i tvåan till ett topplag på en säsong. Första året blev man tvåa efter fenomenala Engelholm som vann alla tjugotvå matcherna.

– År två var det vår tur, vinst i då endast arton matcher. Nu såg man vad att det var något verkligen var på gång. År tre för dessa ungdomar var som sagt i fjol och då vann man som nykomling och förlorade playoff 2 mot Jönköping. Det var nog bra, för att gå upp till SSL första året hade nog varit för bra. I år vinner man serien igen och nu inleds kvalet.

# Därför spelar Malmö i SSL nästa säsong?

– För att man har mognat ett år till i ettan samt att det finns så oerhört mycket vinnarskallar i laget.

# Hur stort är intresset för att spela i Malmö? På ungdomssidan?

– Det var stort ett tag, tyvärr har väl värsta anstormningen bedarrats ett tag fram till i år. Kidscamp eller Floorball kids har ett rejält uppsving och vi har väl fått in minst 60 nya småttingar. Nu är det igång igen.

# Hur mycket skulle det betyda för Skåne om Malmö går upp?

– För daminnebandyn skull betyder det riktigt mycket. Jönköping som ligger närmst är det sydligaste laget i SSL och går vi upp så får man rita om innebandykartan. Vi får väl göra en Höllviken, lite anonymt kliva upp för att se och lära. För regionen och Malmö behöver vi verkligen ett lag i högsta serien.

– Tar nu laget sig upp vore det en stor utmaning för klubben. Det blir ekonomiskt dyrare såklart, men sponsorerna vill hellre ha ett lag i SSL än i ettan. Så, ja vi får väl se. Men tänk att få se alla dem stora lagen som i så fall skull kommer ner till Malmö för att spela, KAIS Mora, IKSU, Rönnby med flera, ja det ska bli riktigt roligt. Men vi är inte där riktigt än.

ANDERS ANDERSSON

1 thought on “Malmö FBC är laddade för kvalet till SSL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.