Inför den fjärde kvartsfinalen med fokus på IKSU

INFÖR DEN FJÄRDE MATCHEN (19:00) Det är vinna eller försvinna som gäller för IKSU ikväll när kvartsfinalserien vänder hem till Umeå. Endre vann den senaste matchen och leder matchserien med 2–1 i matcher. Orangearapporter har snackat med Cornelia Fjellstedt och Andreas Harnesk inför måstematchen.

# Berätta om ditt mål i den tredje perioden?

Cornelia Fjellstedt:
– Det var ett rent skönhetsmål som jag rent ut sagt bara sprang in. Jag skulle bara in med bollen och det lyckades jag.

# Det kändes som IKSU var på gång och pressade tillbaka Endre före och efter 4-2 målet, även i den första såg det bra ut,vad ska det till för att det ska släppa målmässigt?

Cornelia Fjellstedt:
– Ja vi började få igång varandra och jobbade mer ihop då, men tyvärr räckte de inte. Det gäller att fortsätta jobba som förut. Vi är inte sämre spelare än när vi gjort många mål förut utan kämpar vi och är tillräckligt fokuserade kommer målen.

Andreas Harnesk:
– Det stämmer. Vi inledde starkt och hade lägen att göra mål innan straffen och vårt PP. Där släppte vi tyvärr in ett mål och Kort därpå släpper vi in ett till billigt mål. Innan perioden är slut hade vi reducerat till 1–2.

– Tyvärr får vi inte in bollen i andra perioden och när de gjorde 3–1 tappade vi fokus. Där tog de över matchen och vi spelade sämre.
I den tredje perioden höjde vi oss och reducerade. Sen får vi tyvärr en tung utvisning när vi är som mest på G. Det känns skönt att vi har en ny match imorgon (läs ikväll). Vi ser fram emot den

# Vad måste IKSU göra för att det ska bli seger och en femte avgörande match?

Cornelia Fjellstedt:
– Vi har bara gått igenom detaljer då grundspelet är bra. Vi tillsammans ska vinna matcherna och offra det som krävs. Vi vet att vi kan slå dem så det är upp till oss själva att göra jobbet rätt.

Hur var trycket i hallen?

Cornelia Fjellstedt:
– Matchen var rolig att spela och alltid kul med publik, ju mer desto bättre. Hoppas på samma energi på IKSU på fredag.

Andreas Harnesk:
– Stämningen var fantastiskt bra borta på Gotland och drömmen är att vi kan bjuda på något liknande i Umeå

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.