IKSU avslutade SM-kvartsfinalen som man inledde den, genom att vinna med 5–3.
Men det satt hårt åt för Endre kopplade kommandot målmässigt i den andra perioden via två mål från Anna Jakobsson, båda gångerna var det Corin Ruttimann som hittade fram till 29-åringen.
I slutet av perioden kunde IKSU ta till vara på ett fem mot fyra och Cassandra Edberg blev som i den förra matchen IKSUs första målskytt. I den tredje tryckte den orangea maskin på och efter 2:18 fick man spela fem mot tre efter att Isabella Ström först åkt ut och sedan Anna Jakobsson få göra Isabella sällskap på botbänken.

IKSU behövde bara tjugofem sekunder på sig så var det kvitterat, Therese Andersson klev fram. Inte nog med det, i och med att målet kom i fem mot tre kunde man fortsätta och spela i numerärt överläge och Cornelia Fjellstedt hittade fram till Therese Andersson och vi hade IKSU i förarsätet.

– Idag visar vi sån styrka, säger Therese Andersson efter matchen.

Två minuter efter IKSUs ledningsmål drabbades de orangea av en utvisning på Elin Tjärnström och Endre tog till vara på det läget. Mikaela Målström hittade Corin Ruttimann som därmed svarade för sin tredje poäng för kvällen.

När matchen stod och vägde fick vi se ett syskonsamarbete. Lillasyster Frida Rydfjäll slog iväg en passning bakom målet till Iza som kunde få på ett kanonskott och vi hade 4–3 efter 10:32. Dramatiken tätnade ännu mer när Emelie Wibron åkte ut för felaktigt avstånd, men IKSU spelade bra i boxen och redde ut den utvisningen.

Endre tog sedan time out när det återstod tre och halv minut av matchen och man satsade på att ta ut målvakten Liisa Kokkonen. Men med en och halv minut kvar kunde Elin Tjärnström hitta Cassandra Edberg på mitten och Umeå City fostrade 23-åringen bröt in mot det tomma målet från vänsterkanten och satte 5–3. Ett mål som blev det sista i matchen och därmed klarade IKSU av att vända 1–2 underläget i matcher och ta sig till semifinal.

Nu väntar Rönnby i den serien som drar igång på skärtorsdag med match i Västerås, sedan väntar match hemma på IKSU Sportcenter på påskafton innan serien rullar vidare till Västerås på annandag påsk.

– Vårt Iksu-hjärta, vår mentala styrka och att alla hos oss bidrog med allt de kunde avgjorde idag (läs igår), säger tränaren Andreas Harnesk efter matchen.

# Hur upplevde du matchen?

– Som en bra slutspelsmatch med två bra lag som spelar smart och effektiv innebandy.

# Vad tar IKSU med sig in till semifinalerna mot Rönnby?

– Att vi fortsätter och göra det tillsammans och arbetar så hårt som vi gör nu, då blir vi svårstoppade.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.