Adina Augustsson om Rönnbys seger

Rönnby vann med 8–3 och kopplade ett grepp om matchserien.
Efteråt snackade vi med Rönnbys Adina Augustsson.

# Hur upplevde du inledningen på matchen?

– Iksu kom ut starkt och var rejäla i allt de gjorde sen sköt dom mycket på mål. Vi var inte alls med, att det bara stod 2–1 till dom får vi tacka vår målvakt Laura Loisa för, hon var helt fantastiskt bra.
– Varför vi inte var med i början vet jag inte, de kom ut med en riktig bra fart, det ska de ha beröm för. Sen i den andra perioden tycker jag att de fortsatte och mata på och vi var effektiva igen på våra chanser. Vi är farliga i våra kontringar.

# Vad går det att ta med sig förutom segern, nu har ni läge och avgöra på måndag?

– Det gäller att vi kommer ut mycket starkare än vad vi har gjort i dom här två matcherna. För det är viljan som avgör det här hela tiden och IKSU har varit starka i båda starterna. Där måste vi vara med ifrån start för vi kan inte förlita oss på vår målvakt hela tiden.
– Vi måste vara med allihop.
– Sen kan vi ta med oss att vi har varit starka i andraperioderna.

# Hur mycket betyder Helena Lundqvist som du lirar med?

– Hon är en riktig slitvarg och älskar såna här matcher, det är bara roligt att ha en sån med sig. Vi ska bara få till det och göra lite mål i nästa match.

# Har hon sagt något eller kommit med något tips?

– Vi spelade lite förra året, vi pratar inte så mycket så, det är bara att gå in och visa att man vill vinna varje match och det gör hon bra.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.