Andreas Harnesk om förlusten mot Rönnby

Trots en bra start på den andra matchen hemma i semfinalserien mot Rönnby med två snabba mål. Blev det förlust för IKSU med 8–3 (1–2, 3–0, 4–1, Rönnbys siffror först)
Efter matchen snackade orangearapporter med tränaren Andreas Harnesk.

# Jag upplevde starten som väldigt bra med två snabba mål och en intensitet som fanns där…
– Jag håller med, jag tycker att vi startar matchen bra och vi spelar ganska bra matchen igenom. Problemet är det att vi tappar bollen på mittplan och det kan man inte göra mot Rönnby. Sen sätter vi framförallt inte våra lägen och vi vet om att de sätter varje läge i stort sett. De är världsbäst på att sätta lägen och vi bjuder tyvärr på såna lägen som de vill ha idag.

– Samtidigt som deras målvakt (Laura Loisa red anmärkning) storspelar, vi måste sätta lägena och efter den första perioden ska det inte stå 2–1 utan 5–1 eller helst 5–0. Vi svarar för ett felaktigt byte och dom får ett gratismål, de sätter det direkt medan vi behöver fem lägen.
– Spelmässigt känns det som vi är bättre än dom. Jag ska hem och se matchen och se om det stämmer.

Ineffektiva…
– Idag är vi det men det är en ny match på måndag, då får vi se till och sätta lägena.
– Den kan inte studsa utanför hela tiden, det är dags att sätta lägena.

Vad krävs för att få till effektiviteten?

– I vanliga fall skulle jag säga hård träning, att träna skott och teknik, nu handlar det bara om att marginalerna måste med oss. Det räcker att vi får in några bollar så kan det sitta mentalt och då går alla in.

Mikaela Palmer hoppade in i slutet av matchen när ni valde att ta ut målvakten. Hon själv tyckte att det kändes bra med foten (vänster)…

– Hon har knappt tränat någonting på väldigt länge och är en fantastisk duktig innebandyspelare och hennes egenskaper är enorma, det är kul att hon har stått för en sån snabb rehabilitering. Hon är inte fullt återställd men hennes specialmoment sex mot fem och powerplay kan hon spela lite grann.
– Mikaela är ett vapen med sitt skott och spelsinne.

På måndag gäller det att få upp effektiviteten?

– Absolut och få bort deras kontringar, asfaltera mittplan, vi måste förbi den och minska misstagen där. Det räcker långt och då blir vi ostoppbara.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.