Iza Rydfjäll om förlusten i andra semifinalen

Iza Rydfjäll svarade för ett mål i inledningen på match två i semifinalserien.
Lagkaptenen Josefina Eiremo hittade fram till 22–åringen som nöp till.
Sen utökade backkollegan Katarina Bjuhr till 2–0. Men Rönnby vände och vann och har nu skaffat sig en 2–0 ledning i matchserien.

– Vi startade matchen väldigt bra och vi hade ett bra tryck, det känns som vi bara måste få in bollarna. Vi skulle ha gjort mer än två mål i den första perioden, så där måste vi bli mer effektiva, tror Iza Rydfjäll.
Nej, det ville sig inte den här gången heller för IKSU som fick en kanonstart med två snabba mål i inledningen av matchen. Västeråslaget Rönnby lyckades få med sig ett billigt mål bara minuten efter 2–0.

I mittenperioden kunde man vända 2–1 underläget till ledning 4–2. Iksu tvingades gå än mer framåt och Rönnby nöp direkt på kontringar och kunde till slut vinna med 8–3.
Därmed leder man nu matchserien med 2–0 i matcher och kan stänga och gå till final hemma i Västerås på måndag.

– Vi måste visa lite mer krigarhjärta och få in bollarna på mål. Det finns inget annat än att våga gå in på mål och få in bollarna.

# Berätta om ditt mål?

– Jag kom in i mitten och fick en väldigt bra passning från Josefina Eiremo. Då är det bara att skjuta och det var tur att den gick in.

# Nu är det samma läge som 2012 när IKSU vände mot DjurgÃ¥rden och sedan kunde bli svenska mästare efter seger mot KAIS Mora…

– Vi kan absolut vända på det här, vi tror på det i laget och vi är bra när det gäller. Det är bara att gå in och fortsätta, vi gör ändå en bra match men vi måste bli mer effektiva.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.