Ikväll gäller det för IKSU.
Det var samma utgångsläge 2012 när det slutade i SM-Guld nere i Malmö.
2–0 underläge i matchserien.
Då vände den orangea maskinen semifinalserien mot Djurgården. Denna gång heter motståndarna Rönnby och alla möjligheter finns till en upprepning.

– Vi känner att vi har spelat bra innebandy de två första matcherna och har skapat många chanser, säger lagkaptenen Josefina Eiremo.
# 2012 befann sig IKSU i samma läge i semifinalen mot Djurgården och vände och vann. Sen blev det finalseger mot KAIS Mora. Vad är det som IKSU ska göra för att det ska bli en fjärde match i Umeå på fredag?

– Rönnby har en väldigt bra målvakt i Laura Loisa och vi måste in och göra det jobbigt för henne, vi måste in på kassen och fortsätta spela som vi har gjort i de två första matcherna. I den senaste matchen hade vi bra intensitet i spelet och jag tycker vi gör en bra match, de är skickliga i sina spelvändningar. Nu handlar för oss om att gå in med en jäkla inställning, inte tänka så mycket utan bara in och köra och göra det vi är bra på, menar Josefina Eiremo.

Iza Rydfjäll efterlyste krigarhjärta efter senaste matchen i Umeå…

– Precis, det som vi plockade fram emot Endre i match fyra och fem. Det behövs plockas fram nu.

Sen få igång effektiviteten…

– Försöka sikta i nätet istället för på målvakten. Fullt fokus från domaren blåser igång.
– Sen har vi haft ett bra försvarsspel egentligen under hela slutspelet och skapat framåt, men det gäller att sätta chanserna som vi får.

Tankar i övrigt…
– Nu vill man bara att det ska sätta igång, det känns otroligt taggat, det känns som vi allihop är det och jag ser det på oss. Det ska bli kul.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.