Nästan tre minuter in i den tredje perioden slog Cassandra Edberg till.
2–1 målet visade sig bli det matchavgörande när IKSU ordnade fram en fjärde semifinal i Umeå på fredag.

– Jag fick ett uppspel på högerkanten och såg att vi hade mycket folk framför mål. Då la jag bollen i bortre, ett klassiskt Edberg-mål, berättar matchvinnaren Cassandra Edberg efter matchen om det matchvinnande målet.segern
Rönnby tog visserligen ledningen sent i mittenperioden, Linnéa Nilsson hittade Mira Wickman som bara skulle ha in bollen till varje pris. Men det kom bara att dröja nio sekunder så var det status quo när Josefina Eiremo fann Emelie Wibron som inte gjorde någon besviken.

Det var en tight och intressant match i en fullsatt Kristiansborgshallen, 650. Båda lagen bjöd inte på någonting gratis och IKSUs försvarsspel var klockrent.

– Det blev en riktig maktkamp, det kändes som vi väntade ut varandra och inget av lagen ville bjuda på något och då blev till tillknäppt. Men vi vet att vi är starka i den tredje perioden och krigade på, till slut fick vi utdelning, menar Therese ”Mini” Andersson efter matchen.

Avgörandet kom tidigt i den tredje perioden. IKSU gjorde en riktigt bra match och det var kul att se målvakten Emelie Fällman som verkligen tog chansen. Hon var förstås nöjd efteråt.

– Jag tyckte att vi gör en väldigt bra match, försvaret är bra och vi täckte mycket skott vilket underlättade för mig och jag tycker att vi gör en bra match.

# Hur var det att få hoppa in i en så pass avgörande match?

– Det var jättekul, nervöst såklart, men lite nervös ska man vara. Det var jättekul att spela.

# Om du jämför så här kort inpå med de tidigare matcherna, vad var den största skillnaden tycker du?

– Jag tycker att vi spelar bra och vi gör jobbet tillsammans, idag (läs måndag) hade vi bestämt oss att det bara fanns vinst, det var bara det som gällde och vi brukar vara lite bättre med kniven mot strupen. Vi gjorde det jättebra, tycker Emelie Fällman.

# Känner du att du hade kunnat gjort något på målet?

– Ja, det kände jag, jag såg bollen lite sent och fick släppa två returer som jag kanske hade kunnat styra ut till hörnet, berättar Emelie Fällman.

Therese ”Mini” Andersson var av full beundran över målvakten Emelies insats

– Jättebra, det är en styrka att hoppa in så här i en avgörande match och inte har spelat så mycket på slutet, jag är i full av beundran.

# Varför vann IKSU?

– Vi minimerade våra misstag och bjöd inte dom på kontringar vilket vi gjorde i den förra matchen. När de bjuds på kontringar är dom livsfarliga, vi tighta till försvaret och fortsatte att vara hungriga framför mål, tycker Therese Andersson.

# Handen på hjärtat, hur viktigt var det att få 1–1 målet så pass tidigt efter deras 1–0?

– Jätteviktigt såklart och inte ge dem någon luft under vingarna, utan att vi direkt visade att vi ville vara med och att vi var med i matchen, tror Therese Andersson.

Den orangea maskinen hoppas på bra stöttning på fredag. Ny match och ny vinst krävs för att ta matchserien till en femte och avgörande i Västerås på söndag. Det är nu det ska avgöras.

– Jag hoppas verkligen att vi kan fylla IKSU Sportcenter på fredag, vi behöver få lite extra hjälp, menar Therese Andersson och Emelie Fällman och Cassandra Edberg fyller i.
– Vi är grymt laddade och det är skönt att fjärde matchen spelas på hemmaplan. Jag hoppas att Umeåfolket stöttar oss och att det är fullt i hallen, då kommer det bli kul, säger Cassandra.
– Det tycker jag absolut, kom och stötta oss, Emelie.

# Om vi avrundar, vad tar IKSU med sig?

– Krigarinsatsen som vi gör tillsammans och hur vi alla peppar och hejar på varandra. Vi gjorde verkligen det här tillsammans och kämpar-glöden, menar Emelie Fällman.

ANDERS ANDERSSON

Cassandra Edberg om matchen och känslorna på slutet:

Hur upplevde du matchen som sådan?

– Jag tycker att det är en ganska lik matchbild sen tidigare, vi har mycket boll men vi idag var vi mer noggranna på mittplan om man jämför med tidigare matcher och vi gav dem inga lägen. Jag tycker att vi är det spelförande laget och skapade lägen.

Hur var känslorna på slutet, kändes det som att detta fixar vi?

– Jag tycker att vi gör en väldigt bra tredjeperiod, efter vi fått vårt mål spelar vi väldigt lugnt och kontrollerat. Vi stressade inte fram någonting och vi bjöd heller inte på någonting.
– Det kändes som det var vi som bestämde ute på planen, sen tog dom ut målvakten när det återstod 50 sekunder, men även där kändes det lugnt. Jag tycker inte att dom skapade några farliga lägen och Emelie Fällman gjorde en jättematch, riktigt bra. Det kändes tryggt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.