Inför IKSU-Jönköping med Malin Marklund

informatchenmarklund

Efter två matcher och segrar, 5–3 borta mot Rönnby och 7–6 hemma mot KAIS Mora väntar idag Jönköping borta (13:00) för IKSU. Orangearapporter som nu vaknar textmässigt har snackat med målvakten Malin Marklund inför mötet i Småland.

– Båda matcherna har varit jämna matcher, fast med ganska olika matchbilder. Rönnby tycker jag spelar en defensiv innebandy och är duktiga på spelvändningar, och instick framför mål vilket såklart är en utmaning. Men just i den matchen tycker jag att vi är snäppet starkare och tog en välförtjänt trepoängare.

– Mot Mora blev det lite en annan matchbild. De är ju oerhört duktiga i anfallszon, både kreativa och snabba på små ytor, vilket helt klart ställde till det för oss. Sen så är dom ju ruskigt effektiva också vilket gjorde matchen ännu svårare. Framförallt första delen av hade vi det svårt att få flyt i spelet, medan dom kändes stabila.
– Sen lossnade det lite och lyckligtvis kunde vi hålla undan och få med oss tre riktiga kämpar–poäng.

# Nu har det visserligen bara spelats två matcher, men om du jämför starten med hur det såg ut ibörjan på förra säsongen, har IKSU tagit kliv framåt?

Skulle nog säga att vi har förberett oss lite skilt från tidigare plus att vi har en helt annan spelaruppsättning, med fler individualiteter och poängplockare. Så nog har vi tagit steg framåt, med en kanske mer slagkraftig trupp.

idrottshuset

# Där ingår mer teknikträning?! För grundkonditionen har IKSU alltid haft till skillnad från många lag i ligan. Jönköping har inlett med två förluster och tippas åka ur, vad kan vi förvänta oss för matchbild?

– Nja, delvis kanske. Men framförallt ett spelsystem som är styrt i betydligt större utsträckning.

– Jag gissar på att dem kommer köra full fart fram när lägena kommer. Så jag tror absolut inte att dom är lättare att möta än något annat lag i serien, bara för att några har tippat att dom ska åka ur. Serien är alldeles för lång för att sådan tippning kommer att stämma. Men jag tror dock att vi kommer behöva vara det spelförande laget, och att dom kommer försöka kliva in när det passar dom.

Om vi lämnar IKSU-spåret för en stund, oerhört kul att Madelen Jonsson är tillbaka i SSL och Uppsala.
– Ja, verkligen. Hon kommer tillföra mycket till Uppsala.

Hon är ju anledningen till att det blev IKSU. Jag kunde jämföra henne med Marta Vieira da Silva sätt att spela.

– Ja, lite faktiskt.

aliceformstark

# Är det någon som har sett extra pigg ut under veckan?!
– Alice (Granstedt) känns formstark.

# Till sist. Vad vill du läsa om på Orangearapporter?
– Jadu. Bra fråga, matchanalyser och intervjuer!

Anders Andersson
twitter: @anderssonand
twitter: @sportrapporter (orangearapporters konto)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.