fallman

Det går inget annat än att bli imponerad över IKSUs start på SSL-säsongen.
Fyra matcher har givit fyra vinster och i gårdagens match imponerade målvakten Emelie Fällman när hon ställdes på prov i den sista perioden.

– Jag hade inte så mycket att göra i de två första perioderna, men sen jobbade jag mig in i matchen, berättar 20-åringen för orangearapporter.

Endre ledde visserligen matchen efter den första perioden efter mål av Isabella Ström (Anna Jakobsson). Men det var IKSU som förde matchen och hade flera bud på kvittering. Kvitteringen kom istället i den andra perioden när man tog till vara på matchens andra fem mot fyra spel. Emelie Wibron (Cornelia Fjellstedt) ordnade fram det målet.

I slutet av perioden kom de orangea att få en ny möjlighet i fem mot fyra och det var ingen tvekan den här gången heller. Nina Bärtschi (Emelie Wibron) befann sig framför mål och kunde sätta 2–1. Det målet var det sjunde i poweplay på elva försök, 57 procent.

I den sista perioden tog det bara 31 sekunder för de orangea att göra 3–1 i ett drömanfall där Nina Bärtschi hittade Alice Granstedt. Målskytten Granstedt blev sedan utvisad och då kunde Corin Ruttimann slå till (Anna Jakobsson). Men IKSU-ledningen var inte i fara och när Iza Rydfjäll (Katarina Bjuhr) och Cassandra Edberg (Nina Bärtschi ) inom loppet av trettiotvå sekunder gjorde varsitt mål var Endre ett slaget lag.
De gulklädda reducerade visserligen till 5–3 genom Anna Jakobsson (Stina Ander) och tog ut målvakten. Men IKSU var det bättre laget under 60 minuter och vann välförtjänt.

– Jag tycker att vi gör en bra match där vi skapade många lägen och försvarade oss bra, säger Emelie Fällman efter matchen.

# Du svarade för väldiga fina räddningar i avgörande läge i den sista perioden. Om vi ser till förra säsongen vad känner du att du har utvecklat?

– Jag har jobbat på ganska mycket, bland annat med det mentala, att samla på mig så mycket rutin och erfarenheter som möjligt. Sen har jag utvecklingspunkter som jag försöker jobba med hela tiden, tycker Emelie.

Det intressanta med IKSUs start och fyra segrar är att man säsongen 2013/2014 inledde med nio raka segrar innan derbyt mot IBK Dalen. Då tog det stopp, Dalen vann med 5–4.
Men förhoppningsvis upprepar sig inte det scenariot imorgon.

ANDERS ANDERSSON
twitter: @anderssonand
twitter: @sportrapporter (orangearapporters konto)

Bolibompadrakeligan Endre:

3 Frida Norström
2 Julia Nordin
1 Emelie Fällman

Totalligan:

6 Johanna Hultgren
5 Cornelia Fjellstedt
4 Katarina Bjuhr
4 Frida Norström
3 Emelie Wibron
3 Julia Nordin
3 Camilla Lundin
2 Emelie Fällman
2 Malin Marklund
2 Iza Rydfjäll
1 Sofie Andersson
1 Josefina Eiremo
1 Caroline Deutgen
1 Nathalie Jakobsson
1 Amanda Skyltbäck
1 Alice Granstedt
1 Sofia Joelsson
1 Nina Bärtschi
1 Cassandra Edberg
1 Frida Rydfjäll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.