Inför derbyt med Frida Norström och Cassandra Edberg

Ikväll väntar matchen med stort ”D”, derby mot IBK Dalen.
Orangearapporter har snackat med Frida Norström och Cassandra Edberg inför matchen och fått deras tankar och funderingar.
# Hur har du upplevt lagets start på säsongen och din egna?

Frida: Det känns som att vi fått en kanonstart på den här säsongen, både rent prestationsmässigt men även utvecklingsmässigt. Vi har tagit många steg framåt under dom här inledande veckorna. För mig personligen har inledningen känt bra och det känns bara bättre och bättre för varje match.

Cassandra: Lagets start har varit väldigt bra, många nya spelare och nytt spelsystem så jag är positivt överraskad att vi lyckas få ihop det så bra redan från start. Finns flera delar att fortsätta utveckla men vi är villiga att göra det jobbet som krävs så det känns väldigt bra.
Jag har gått ner till min backposition till denna säsong, känns både är tryggt och bra.

# Vad för matchkaraktär kan vi förvänta oss?

Frida: Det är alltid tuffa och hårda matcher mot Dalen och det kommer nog inte vara någon skillnad den här gången heller. Båda lagen spelar tighta försvarspel och bjuder inte på några gratis chanser.

Cassandra: Dalen har ett starkt försvar, kommer vara täta och täcka mycket skott. Vi kommer ha mer boll, förhoppningsvis kan vi ta oss in mer på trängre ytor och få till några fina och bra spelvändningar och uppspel. Rent allmänt hoppas jag på att derbykänslorna kommer fram!

# Hur ser din uppladdning ut?

Frida: Uppladdningen kommer bestå av mat, vatten, vila och riktigt mycket TAGGNING!!

Cassandra: Jag gör inget speciellt, jobbar på förmiddagen, åker och käkar lunch med några från laget, sen hem och ta en liten vila innan det är dags för samling.

# Vad kommer avgöra till iksus fördel?

Frida:
Jag tror att vårt tuffa och aggressiva försvarsspel och våra snabba vändningar kommer stå som avgörande i morgondagens match (läs ikväll)

Cassandra: Jag tycker vi är det bättre laget, har bättre spelare och spel. Vår utvecklade offensiv kommer avgöra till vår fördel!

# Vad har du för tidigare derbyminne?

Frida:  Det senaste derbyminnet jag har är scandic cup finalen i september då matchen slutade i vår favör. Den vinsten har jag fortfarande kvar på näthinnan.

Övriga tankar:

Cassandra: Kul med derby! Det kommer att bli en tuff match, två lag som mött varandra flera gånger och som kan varandras spel och taktik.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.