Inför derbyt med IBK Dalens Linn Mikaelsson

linn2

Ikväll väntar derby mot IBK Dalen.
Orangearapporter drog ut till Intersport för att ta pulsen på IBK Dalen-spelaren Linn Mikaelsson. Derbypulsen fanns där och känslan inför matchen var god.
– Vi måste visa Dalenhjärta, spela tight i försvarsspelet, täcka skott och att vi vågar köra på när vi får bollen, tror Linn Mikaelsson.

För IBK Dalen var segern senast borta mot Malmö med 4–1 väldigt viktig, speciellt efter den trevande starten med tre förluster varav 0–3 hemma mot Karlstad. Man hittade tillbaka till energin redan mot Pixbo, 1–6, men satte inte lägena.

– Vi hade ingen energi mot Karlstad, för vi visste vad vi skulle göra men vi saknade energin i huvudet att göra det, mot Pixbo började vi komma igång och skapade lägen. Jag brände några bland annat. Men det började komma där, berättar Linn Mikaelsson.

# Hur har du upplevt säsongsinledningen?

– Väldigt trevande, vi blir bättre och bättre för varje match. Men det är klart att det märks att vi har bytt spelsystem och fått in nya tränare och spelare, då ska det väl ta tid. Men det känns som vi har börjat hitta mer i vårt spel, säger 21–åringen och vi kommer in på segermatchen mot Malmö.
– Det var en krigarinsats, vi följde verkligen det vi hade pratat om innan säsongen att vi ska spela med ett stort Dalenhjärta, det visade vi framförallt i den matchen. Vi kämpade på och alla spelarna täckte minst ett skott, och halva laget fem, berättar hon. Linn framhåller också målvakten Felicia Tjäderborn som svarade för en mycket bra match och skapade ett lugn.
– Vi hade nog bara behövt göra ett-två mål framåt, men det var skönt att få göra fyra.

Linn har de senaste veckorna fått i samma formation och på samma position, det är något som har varit bra.

– Jag känner att det kommer mer och mer, förutom Mikaela Palmér som har kommit in i min formation så har jag spelat med samma spelare i några veckor nu och vi börjar hitta spelet. Ju längre matcherna har gått så har vi fått igång anfallsspelet och fått behålla bollarna och när vi får bollarna mot kassen eller etablerar anfall så står jag framför målet, säger Linn.

# Hur har det gått för Mikaela Palmér tycker du?

– Bättre och bättre, hon är otroligt lätt att spela med och duktig på att ha boll och kommer till fina avslut. Sedan har hon varit riktigt duktig i försvarsspelet och har kunnat snott många bollar och skapat en hel del spelvändningar.
– Det kommer nog att släppa för henne målmässigt framöver så hon kan sätta målen som vill göra. Men hon har ett vasst skott och passningar, tycker Linn.

linn1

# Vad ska vi tro om matchen?

– Svårt att sägs, men IKSU har ju satt sin högra styrning och vårt försvarsspel har satt sig bättre än tidigare. Jag tycker att både vi och dom har blivit bättre offensivt. Sen har vi blivit bättre för varje match så det blir en väldigt intressant match, säger Linn och fortsätter:
– Senast de hade en sådan här segersvit satt vi stopp för den (2013/2014, Iksu inledde den säsongen med nio raka innan det tog stopp emot Dalen, 5–4).
– Vi vet att vi har gjort det tidigare och kan göra det igen. Spelar vi som ett lag som vi gjorde mot Malmö mot IKSU så kommer det bli en rolig match.

# Vad måste ni göra mot IKSU?

– Vi måste visa Dalenhjärta, spela tight i försvarsspelet, täcka skott och att vi vågar köra på när vi får bollen. Det gäller att släppa på bromsen när vi går framåt och att vi är distinkta i avsluten. Sen får vi ta oss in på de obekväma områden kring målet.

# Vad har du för bra och dåliga derbyminnen?

– Säsongen 2013/2014 när vi vann mot dom med 5–4 och vi gjorde en jättebra match från start till slut, vi hade den matchen och gav verkligen allt. Sen är det klart att man inte gillar att förlora, jag tänker närmast på 6–5 förlusten (efter sudden) där vi hade 5–2 ledning och släppte den. Då var jag inte speciellt glad på Mikaela Palmér, men hon för gärna avgöra matchen för oss ikväll, berättar Linn.

# Förutom Mikaela, vad har vi för spelare som man ska hålla koll på?

– Vi har många spelare som har sett heta ut på slutet. Jag måste lyfta fram Louisa Turton. Hon har haft många fina avslut på träning som match. Sen har vi Ida Gatugård som var bra mot Malmö och hade bra spring i benen. Hon är en spelare som kan vrida och vända på motståndarna bara sådär.

# Sen har ni två bra målvakter i Matilda Wirtig och Felicia Tjäderborn?

– Absolut, de två är inte roliga att möta och de har en väldigt hög lägsta nivå och har gjort många bra träningar och matcher.

19:10 Umeå Energi Arena

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.