Det duggar tätt med derbymatcher i Umeå nu.
Ikväll väntar ett sådant för IKSU Ungdom när man hemma på IKSU Sportcenter möter RIG. En match som tränare Patric Thomsen ser fram emot.
– Det kommer att bli en tuff match och jag tycker att RIG tillsammans med Sundsvall ser ut att vara de tuffaste motståndarna på pappret. Både vi och RIG är två lag som vill spela innebandy och jag hoppas på en bra match.

IKSU Ungdom har fått en väldigt bra start på säsongsinledningen och toppar division 1 norra på nio av nio möjliga poäng. Ikväll väntar tvåan RIG (som också har inlett med tre vinster) i ett hett derby och förra säsongen vart det oavgjort i segrar i mötena. Ungdom vann hemma med klara 9–3 medan RIG tog revansch på sin hemmaplan när man vann med 6–5.

– Poängmässigt har vi gjort det riktigt bra hittills och fått en bra start på säsongen. Sen tycker jag att dom har gått fram väldigt på träningarna, men ska jag villigt erkänna så är den norra serien inte så stark i år, berättar Patric Thomsen.

Under derbyt för Elit mot IBK Dalen i tisdags snackade jag lite med några av spelarna som sålde souvenirer och dom upplevde att spelsystemet var en anledning till att det har gått bra. Därför frågade jag Patric om vad den bra starten berodde på?

– Vi har ett spelsystem likt Elit som Andreas Harnesk har satt upp och vi har även en träningsmodell som han har satt upp där vi fokuserar på teknik och förbättra den.
– Det är det som vi har fokuserat på och fått in väldigt mycket tävlingsmoment i träningen, vi har ökat hetsen på träningarna.

Hittills har man mött lag som Örnsköldsvik hemma 6–3, IBF Dalen borta 3–1 och nu senast Notvikens IK 8–2. Motståndarna RIG har spelat mot Kiruna AIF hemma 9–5, Örnsköldsvik borta seger 4–1 och Sundsvall borta seger 5–3, därmed blir matchen den tredje i rad på bortaplan.

# Hur tycker du att matcherna har varit hittills?

– Vi har väl egentligen inte presterat topp–innebandy över 60 minuter i någon match. Mot Örnsköldsvik var den första perioden sådär och sen gjorde vi en väldigt bra andra period innan det jämnade det ut sig i sista. Mot IBF Dalen var det likadant, seg första och även Notviken. Men sen tog vi tag i bitarna och vann.

# Det är givetvis laget som går före, men är det några spelare som har stuckit ut?

– Båda våra målvakter (Johanna von Pawel och Maria Häggström) har sett bra ut både på träning och match. Sen har vi Myra Aggestål (center, 2 + 3 = 5 poäng, tre matcher) gör framsteg hela tiden, en lina med Jessica Lidberg (center, 2 + 3 = 5 poäng, tre matcher) – Myra Aggeståhl – Wilma Hortell (forward 7 + 1 = 8 poäng, leder poängligan, två matcher) som producerar i princip varje match. Men det är många som ser bra ut och går framåt, så det är kul.

Ikväll vet ni vart ni ska befinna er!
18:30 Iksu Sportcenter. Slut upp, ta en fika och heja på Ungdom.

ANDERS ANDERSSON

Fotnot: Division 1 serierna har gjorts om inför den här säsongen och nästa säsong kommer vi se fyra grupper med åtta lag i vardera, där den norra är låst och kommer bestå av lag från Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Hälsingland och Jämtland/Härjedalen. Lagen kommer att möta varandra i dubbelmöten och spela åtta matcher mot lag i annan grupp.
Totalt blir det 22–matcher.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.