cassandra

300 matcher i en och samma klubb är inget annat än respekt och stort.
Cassandra Edberg gjorde sin 300:e match i IKSU-dressen i derbyt mot IBK Dalen.
Dessutom blev hon målskytt.

– Jag är både glad och stolt över att ha spelat över 300 matcher i IKSU, det känns kul och det kommer att bli fler matcher, säger Cassandra Edberg till orangerapporter.

I dagens idrottsklimat är det imponerande att komma upp i många matcher för en och samma klubb. Fotbollsspelaren Francesco Totti med snart över 600 matcher för Roma (1992-) är ett bra exempel, Degerfors IF mittfältare Tobias Solberg som nyligen passerade 400 matcher i den rödvita dressen är ett annat exempel. Lägg nu till Cassandra Edberg.

– Det är väldigt kul, hon har varit med länge och det är stort. Själv gjorde jag min 300:e match för två säsonger sedan (tror Jossi), och dom skulle uppmärksamma det men det rann ut i sanden, skratt. Därför har jag ingen koll nu, säger lagkaptenen Josefina Eiremo.

# Vi får ta och uppmärksamma dig när du kommer upp i 400-matcher?

– Exakt, det får vi göra.

Huvudtränaren Andreas Harnesk öser superlativ över Tegsfostrade (stadsdelen hon växt upp i) Cassandra.

– Hon går verkligen i bräschen för det grisiga defensiva spelet, hon styr upp mycket. Cassandra är fantastisk bra som back och jag är jättenöjd med henne, hon jobbar på stenhårt varje vecka och det är precis den Cassie vi vill ha, säger Andreas Harnesk och fortsätter:
– Vi vill att hon fortsätter så och jag är övertygad om att hon kommer bli en riktigt bra storback. Hon är redan duktig men kan bara bli ännu bättre, det finns mycket potential i henne.

Vi vänder tillbaka till Cassandra och hennes syn på derbyt mot IBK Dalen.

– Dom fick en bra start med ett ledningsmål, men jag kände aldrig någon oro. Jag tycker att vi redan från början höll i taktpinnen, styrde matchen och hade mycket boll, tycker Cassandra Edberg och fortsätter;
– Sen är det väldigt kul att de lossnade målmässigt och att vi kunde göra sju mål mot IBK Dalen, det visar på vår styrka i år att vi har utvecklat offensiven.

# Vad ska IKSU ta med sig till matchen mot Karlstad?

– Jag tar med mig vårt hårda aggressiva försvarsspel, vi vinner mycket boll högt uppe i zonen. Vi vill inåt och framåt och skapa mycket två mot ettor, dessutom gör vi många snygga mål, säger Cassandra Edberg.
– Offensiven var ett stort plus och det aggressiva försvarsspelet.

# Hur tycker du att det gick för egen del?

– Jag var som en liten gris skulle jag vilja säga, hehe, jag vann många närkamper och täckte mycket skott. Det är något som jag tycker att jag ska göra som back. Sen att jag även vågar följa med i offensiven, berättar Cassie.

# Som sagt så fick du göra mål också…

– Det är kul och dessutom har vi flera andra backar som har gjort mål, mot Endre var vi några försvarare som nätade, det blir svårt att försvara sig mot oss när vi backar följer upp i anfallen, avrundar Cassandra Edberg.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.