iksugladje2

Säsongen 2013/2014 inledde IKSU Innebandy med nio raka segrar.
KAIS Mora 7-3 (hemma), Karlstad 9–3 (borta), Djurgården 7–4 (borta), Pixbo 9–3 (hemma), Jönköping 10-5 (borta), Huddinge 6–2 (hemma), Endre 7–5 (hemma), Rönnby 4–1 (borta) (Beverly Smedenäs gjorde en riktig bra match), Täby 6–3 (hemma). Sedan satte IBK Dalen stopp för sviten.
Men den här säsongen kunde de inte göra det, när man idag möter Karlstad hemma klockan 13:00 kan man vara uppe i sex raka vinster och inledningen 13/14 kan vara hotad.

– Jag tycker att teknikträningen har gett grymma resultat, man ser att vi flipp-passar, hittar lösningar som vi inte har gjort tidigare. Teknikträningen har gett resultat men jag vill hylla spelarna som är villiga att lägga ner arbetet och jag är imponerad.

– Dom har varit så förändringsbelägna och hungriga på att lära sig nya saker, det är en styrka, säger tränaren Andreas Harnesk och fortsätter:

dokumentiksu

– Det är spelarna i slutändan som måste göra det på planen och de har verkligen gjort det ordentlig träning ut och träning, alla smågrunderna och det har gett resultat. Nu är det fortsätta jobba hårt så ska vi bli ännu bättre.

# Hur upplevde du derbyt mot IBK Dalen?

– Nervös början men sen tycker jag att vi kommer in i det mer och mer och då blir vi bättre. Vidare tycker jag att vi inte är bra under hela matchen, men när vi är bra är vi riktigt bra, berättar Andreas Harnesk.
– Vi straffar dom och skulle kunna vara ännu bättre under hela matchen igenom, men det finns så mycket i det här laget.

Lagkaptenen Josefina Eiremo håller med Andreas Harnesk att man har blivit mer tekniska.

– Sen spelar vi mer rakt mot mål och mer insida än utsida. Vi har också fått in nyförvärv som verkligen har klivit fram och brutit mönster och levererat med sitt skytte, säger Josefina Eiremo.
– Sen tycker jag att alla som är kvar från förra säsongen har utvecklats och det i kombination med att de som har kommit in med skyttet har bidragit med mycket till vårt spel.

yeah

Jossi var själv nöjd med derbymatchen.

– Det blev en fantastisk match och det brukar bli väldigt tillknäppt och inte så många mål mot IBK Dalen. Men jag tycker att vi spela bra i stora delar av matchen och bjuder på ett underhållande spel.
– Vi gör en relativ bra match, det finns alltid saker att utveckla och bli bättre på, säger Josefina Eiremo.

happy

Ett av nyförvärven inför den här säsongen är Schweiziska–landslagsspelaren Nina Bärtschi som har inlett säsongen på ett riktigt bra sätt. På fem matcher har hon svarat för sju mål och nio målgivande passningar och därmed skuggar hon KAIS Moras Anna Wijk (17 poäng) i poängligatoppen med sina 16.
Men för Nina är laget det viktigaste och det värmer ett idrottshjärta att höra såna saker.
– Jag vill vara en bra lagkamrat och kreativ spelare, berättar hon när hon får beskriva sig själv som spelare.

# Berätta om målen mot IBK Dalen?

– Jag fick väldigt bra passningar och behövde inte göra så mycket, lagkamraterna gjorde det väldigt bra, säger Nina Bärtschi.
– Sen är det alltid lika roligt att möta IBK Dalen, vi har en hel del åskådare och man njuter av spela såna här matcher. Vi kunde ha gjort lite mer mål, men deras målvakt (Felicia Tjäderborn) var bra.

# Hur har du upplevt starten på säsongen?

– Vi har mött många bra lag (Rönnby, KAIS Mora, Endre) och fått en bra start. Men det är många matcher kvar och däribland Pixbo. Vi måste fortsätta och utvecklas varje vecka, men jag ser framåt mot kommande matcher, säger Nina Bärtschi som tycker att hon har kommit in i laget och föreningen snabbt.
– Det har gått väldigt fort och dom är väldigt omtänksamma och jag känner mig väldigt avslappnad i IKSU.

# Om vi jämför SSL med den Schweiziska ligan?

– Det finns mer lag med bättre kvalité och som är tuffare att möta i Sverige. De utvecklas hela tiden i Schweiz men jag skulle säga att det är spelsättet som är skillnaden.

Dagen innan derbyt i måndags kunde hon prata lite Schweizisk-tyska med Karlstad IBF Paolo Riedi och Fabio Bisso. Karlstad IBF vann matchen mot IBK Dalen med 5–3 och Paolo gjorde mål och passade fram till ett.
– Det blev en intressant och rolig match och det var kul att få prata Schweizisk-tyska, om jag måste erkänna så hejade jag på Karlstad.

# Vad tar IKSU med sig till mötet med Karlstad?

– Vi hade redan en bra aggressivitet mot Endre. Mot IBK Dalen idag (läs tisdag) vann våra försvarare en hel del bollar och vi kunde ställa om på dem, det får vi ta med oss, säger Nina Bärtschi.

– Det hårda jobbet, trots att vi är ett spelande lag är vi beredda att jobb hårt och offra oss, tycker Andreas Harnesk att man ska ta med sig.

– Vårt hårda jobb, vi ligger bra i försvaret och vi täcker mycket skott. Sen även vår kreativitet i anfallsspelet, säger Josefina Eiremo.

Tränaren Andreas Harnesk fick slutordet.
– Offensivt är vi idag bra men jag hoppas att vi kan och ska bli ännu bättre. Vi har kreativa spelare som vill spela offensivt och det är kul att vi även kan spela bra hemåt i försvaret samtidigt som vi vill spela en offensiv och rolig innebandy.

IKSUs start på säsongen:
Rönnby borta 5–3
KAIS Mora hemma 7–6.
Jönköping borta 17–5
Endre hemma 5–3
IBK Dalen borta 7–1

Anders Andersson

Bolibompaligan mot IBK Dalen.

3 Iza Rydfjäll
2 Nina Bärtschi.
1 Cassandra Edberg

3 extra Bolibompa
Malin Marklund för den fantastisk goda blåbärskakan.

Totalställningen:

6 Johanna Hultgren
5 Iza Rydfjäll
5 Malin Marklund
5 Cornelia Fjellstedt
4 Katarina Bjuhr
4 Frida Norström
3 Emelie Wibron
3 Julia Nordin
3 Nina Bärtschi
3 Camilla Lundin
2 Emelie Fällman
2 Cassandra Edberg
1 Sofie Andersson
1 Josefina Eiremo
1 Caroline Deutgen
1 Nathalie Jakobsson
1 Amanda Skyltbäck
1 Alice Granstedt
1 Sofia Joelsson
1 Frida Rydfjäll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.