Om matchen mot Huddinge med Emelie Wibron

iksumal

Fyra mål på den inledande nio minuterna.
IKSU fick en kanonstart borta mot Huddinge.
Tillslut skrevs vinsten till 5–9 efter 1–4, 0–2 och 4–3.
Därmed är man fortfarande obesegrade i årets SSL.

– Vi tar med oss den första perioden och uppryckningen på slutet, säger Emelie Wibron efter matchen.

Det var verkligen ett revanschladdat IKSU som äntrade Storängshallens hårda golv. Efter poängtappet, 5–5, hemma mot Karlstad var gaspedalen nertryckt från start och det gav utdelning omgående. Emelie Wibron kunde sätta 0–1 redan efter 2:35 (Joesfina Eiremo). Sen dröjde det inte länge innan vi hade 0–2, Sofia Joelsson (Alice Granstedt) hittade rätt.
0–3 och 0–4 kom inom loppet av 27 sekunder, Josefina Eiremo (Iza Rydfjäll) och Alice Granstedt (Emelie Wibron). Då tvingades Huddinge att ta time-out och man bytte också målvakt i samma veva. Erika Johansson gick ut och in kom Emelie Cohen.

Huddinge fick sedan spela i fem mot fyra elva minuter in i perioden, men det numerära överläget för hemmalaget kunde IKSU styra undan.
Men till slut kunde man reducera på en straff, lagkaptenen Sani Klinga tog hand om den och Malin Marklund hade ingen möjlighet att ta den bra slagna straffen.

wibronsmal

– Skillnaden mellan perioderna var att de spelade ett ganska lågt försvarsspel i den första perioden och då hade vi ganska bra rörelse bakifrån och lyckades komma till farliga lägen, berättar Emelie Wibron och fortsätter:
– I den andra och tredje klev dom upp lite högre, då hade vi lite problem med att dels att ta oss förbi deras press stundtals och sen komma till farliga lägen.
– Jag tror att vi bara hade fyra skott på mål i spel fem mot fem och det är på tok för lite.

corneliakung

IKSU vann mittenperioden med 0–2 efter att Cornelia Fjellstedt hade hittat rätt två gånger (framspelad av Iza Rydfjäll på det ena och utan assistans på det andra).

I den tredje perioden fick Huddinge en smakstart och gjorde mål redan efter åtta sekunder. Man kunde sedan trampa på och fem minuter in på perioden hade man gjort ytterligare två mål. Elin Roos och Sofia Karlsson (Linda Andersson och Therese Gustafsson) hade sett till att det var spänning i matchen igen.

Men då klev lagkaptenen Josefina Eiremo fram och gick i bräschen. Hon kunde göra viktiga 4–7 (Johanna Hultgren) sedan kom det två mål från Emelie Wibron och saken var klar (Josefina Eiremo och Johanna Hultgren spelade fram)

– Det var lite surt när de fick målen i början på tredje perioden, men det kändes ändå som vi visste hela tiden att det var upp till oss själva ta tag i det.
– Jag tycker att vi lyckades göra det på slutet av tredje, vi spelad stundtals bra och gjorde några mål, menar Emelie Wibron.

Huddinge reducerade visserligen genom Carolina Malmstedt, men IKSU vann välförtjänt matchen med 5–9.

gladjeiksu

# Vad var framförallt bra med matchen?

– Det känns som den var uppdelad i olika perioder, i den första perioden tycker jag att vi hade en bra rörelse och hittade inåt i banan och höll oss inte ute vid sargerna.
– Sen var det bra i början på matchen att vi gick rakt på mål och testade målvakten (Erika Johansson) och fick in skott på mål, det lönade sig i början.
– Sen tycker jag att det är starkt av oss på slutet när dom håller på och ta ikapp, att vi då gick in och höjde oss.

Anders Andersson

Bolibompaligan mot Huddinge IK.

3 Alice Granstedt
2 Emelie Wibron
1 Frida Norström

Totalställningen:

7 Emelie Wibron
6 Johanna Hultgren
6 Nina Bärtschi
5 Iza Rydfjäll
5 Malin Marklund
5 Cornelia Fjellstedt
5 Alice Granstedt
5 Frida Norström
4 Katarina Bjuhr
3 Julia Nordin
3 Camilla Lundin
2 Emelie Fällman
2 Cassandra Edberg
1 Sofie Andersson
1 Josefina Eiremo
1 Caroline Deutgen
1 Nathalie Jakobsson
1 Amanda Skyltbäck
1 Sofia Joelsson
1 Frida Rydfjäll

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.