Vilken bra debut i SSL – Myra Aggestål

myraagg2

Hon kom till Ungdom inför säsongen 2013/2014 från Gimonäs.
I helgen debuterade 17-åriga Myra Aggestål i SSL med elit.
– Det var roligt och jag var smånervös inför matchen. Men man får inte tänka så mycket på det utan bara gå ut och köra, säger hon efter debuten.

Första säsongen med Ungdom blev det sex poäng på fjorton matcher (4 mål + 2 assist), det följde hon upp med att göra fyra mål och spela fram till tolv på 20 matcher förra säsongen.

Umeå IK fostrade centern Myra Aggestål (08/09-09/10) tog verkligen för sig och gjorde det bra i SSL-debuten mot Huddinge borta. Det syntes inte att det var hennes första match i den högsta divisionen. Innan matchen fick hon några enkla råd från lagkamraterna.
– Dom sa att jag skulle gå ut och köra och inte tänka så mycket, berättar 17-åringen som tycker att det var kul.
– Sen var det även ett högt tempo och man märket den stora skillnaden mellan division 1 och SSL, säger Myra Aggestål.

myraagg

# Hur var matchen?

– Jag tycker att den var ganska svängig, i den första perioden gjorde vi väldigt många mål snabbt (fyra inom loppet av nio minuter) och vi tog tag i matchen.
– I den andra perioden gjorde vi det ganska svårt för oss själva och vi fick inte över bollen till deras planhalva, men sen tog vi tag i det och då visade vi att det var IKSU som skulle vinna matchen.

# Hur kändes det för egen del, hur var debuten?

– Den var rolig och jag ska jobba vidare så att jag får komma upp i elit igen och spela, säger Myra Aggestål.

Hon upplever att tekniken och spelförståelsen är hennes styrkor som spelare och hon vill utveckla skottet och kunna bli ett större hot.
– Får jag till ett bättre skott så kan jag göra mer poäng och bli ett större hot.

# Hur har du upplevt säsongerna i Ungdom?

– Jag tycker att det har gått bättre för varje år, både för laget och för mig själv. Vi har så många människor runt omkring oss som hjälper till, man får den hjälp man behöver – vilket är bra.

# Vad tycker du att IKSU ska ta med sig från matchen?

– Att man ska hålla en jämn nivå och inte låta motståndarna ta tag i matchen. Det är IKSU som ska ha spelet hela matchen, dom är tillräckligt bra för att kunna ha matchen.

Anders Andersson

Fotnot: På de inledande fyra matcherna som Myra Aggestål har spelat med Ungdom i division 1 norra den här säsongen så har det blivit två mål och tre framspelningar. Ungdom spelade samtidigt som Elit under söndagen och vann med 9–1 borta mot Kiruna AIF.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.