Imponerande start av Sofia Joelsson – ”Vi hyllade henne efter den första perioden”

sofiajoelsson3

Det är alltid lika roligt att se på när yngre förmågor tar för sig direkt och inte ber om ursäkt. Sofia Joelsson är ett bra exempel på det.
Borta mot IBF Falun gick forwarden i bräschen och 19-åringen som kommer från Nybro gjorde dessutom matchens första mål.

– Vi hyllade henne efter den första perioden, hon gjorde verkligen det vi sa att vi skulle göra. Sen var bara att hänga på och göra samma, berättar försvaren Sofie Andersson som var tillbaka i lördags efter att varit borta ett tag.

Vi snackade med henne inför hemmamötet med Endre i början på oktober, då hade 19–åriga Sofia Joelsson inlett första säsongen i superligan på bästa tänkbara sätt. Nu skriver vi in november i kalendern och utvecklingskurvan pekar stadigt upp. På de inledande åtta matcherna har Nybro-fostrade forwarden svarat för fem mål och två framspelningar. Tre av målen kom borta mot IBF Falun i lördags.

# Berätta för oss om målen?

– Alla målen kom från min position på vänsterkanten och jag fick verkligen bra pass från backarna som gjorde ett bra jobb fram till målen. Sen var det bara att sätta dit den, säger Sofia Joelsson om målen som betydde 0–1, 1–8 och 1–9 (Camilla Lundin gånger två och Sofie Andersson agerade framspelare).

# Hur upplevde du matchen?

– Vi var väldigt bra i den första perioden och vi tog oss inåt och framåt mot målet. Dock hade vi kunnat skjuta mer, vilket vi kom att göra senare i matchen och då kom också målen, berättar Sofia Joelsson och fortsätter:
– Vi snackade och kom fram till att vi skulle gå in och skjuta och våga ta för oss och det gjorde vi.
sofiajoelsson

Efter 0–2 och 1–5 kunde IKSU gå ifrån rejält i den sista perioden och segern skrevs till hela 2–16. Det var också den andra stora segern på bortaplan den här säsongen och målskillnaden förbättrades på betydligt.
Sofia tror att anledningen till att det blev just 2–16 ligger i att man är mer tränade än IBF Falun.

– Det var tack varje vårt höga tempo som vi hade genom hela matchen, vi är alla bra tränade och vi orkar. Falun kanske inte är det och då kom också extra målen på slutet, tror hon.

sofiajoelsson2

# Hur har du upplevt starten på serien?

– Starten har varit väldigt bra då vi inte har förlorat någon match än. Men vi fokuserar mer på vår utveckling än resultaten, säger 19–åringen.

# Hur tycker du att utvecklingen har gått?

– Bra, vi har varit väldigt fokuserade på träningarna och vi har satt vårt spelsystem, som vi ska ha. Vi behöver fortfarande finslipa och göra det ännu bättre, för att vi ska kunna vinna de viktiga matcherna och kunna göra bra matcher.

Anders Andersson

Lagkaptenen Josefina Eiremo om Sofia Joelsson:

– Det är en spelare som jobbar hårt och visar härlig inställning varje träning och varje match. Hon skapar ytor åt andra genom hennes många och snabba löpningar. Det är en spelare med riktigt bra teknik och skott.
– Det kommer bli roligt att följa hennes utveckling som pekar uppåt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.