sofieglad

Ryggproblem har gjort att försvararen Sofie Andersson inte har kunnat spelat sedan premiären borta mot Rönnby den 19 september.
Därför var det glädjande att se henne tillbaka mot IBF Falun i lördags.
Dessutom kom hon att spela fram till ett av målen.

– Jag har saknat det väldigt mycket, så jag hade mycket spelglädje, säger Sofie Andersson efter matchen.

Det var mycket spelglädje och glädje överhuvudtaget som försvararen Sofie Andersson visade upp när hon var tillbaka på innebandyplanen i lördags. Tillsammans med Cassandra Edberg bildade hon backpar och fick en bra start. Cassandra Edberg var också tillbaka efter sjukdom som gjorde att hon missade matchen mot Huddinge.

– Vårt samarbete fungerade väldigt bra, nu spelade jag på höger vilket jag egentligen aldrig har spelat. Men jag har spelat med Cassandra då och då, berättar Sofie Andersson och fortsätter:
– Vi tränar aldrig tillsammans, men på matcher ibland och i landslaget också. Vi är ändå ganska lika på något sätt och ger varandra trygghet, vi känns stabila och vi utgör nog ett tryggt backpar.

Sofie Andersson menar på att Cassandra Edberg inte är svår att spela med och att det fungerar trots att de inte tränar ihop som backpar.

– Det brukar ändå fungera, vi klaffar.

# Hur var det att vara tillbaka i spel igen?

– Jag har saknat det väldigt mycket, så jag hade mycket spelglädje. Det kändes också som att jag ville mer än kroppen ville och jag kände mig trött stundtals. Men det blev en kul match där man hade mycket boll och kom in i det, berättar 27–åringen.
– Det har inte varit samma sak och stått vid sidan av, även fast man har varit med på bänken är man inte där på samma sätt. Jag har saknat det väldigt mycket.

sofiajoelsson

Sofia Joelsson som i matchen mot IBF Falun spelade tillsammans med Camilla Lundin och Myra Aggestål berömde lagkamrat Sofie Andersson och Cassandra Edberg.

– Båda två är riktigt starka spelare och det är väldigt kul att ha dom tillbaka i spel igen, de är två stabila backar, säger Sofia Joelsson.

# Vad ska IKSU ta med sig som lag från matchen?

– Det gick lite upp och ner lagmässigt, vi hade kunna spelat bättre stundtals men jag tycker att vi höll en bra nivå under hela matchen. Framförallt tog vi jobbet och det var bättre än i tidigare matcher när vi kanske har släppt in motståndarna, menar Sofie Andersson.

Försvaren tror väldigt mycket på årets IKSU och menar på att man redan är en bra bit på vägen mot målet.
– Vi har jobbat mycket med detaljer och det är tänkt att det ska ge frukt senare i serien och vi har sagt att vi vill vara som bäst när slutspelet börjar. Men det känns kul att det redan nu går bra och det känns som det är bara början på vår utveckling.
– Som sagt, det känns bra och vi vet att det kommer att bli ännu bättre under året/säsongen, vi är inte nöjda och vet vart vi ska (finalen tele2 arena 16 april), säger Sofie Andersson.

ANDERS ANDERSSON

Så här spelade IKSU mot IBF Falun

Josefina Eiremo – Johanna Hultgren – Emelie Wibron
Alice Granstedt – Julia Nordin – Cornelia Fjellstedt
Camilla Lundin – Sofia Joelsson – Myra Aggestål

Katarina Bjuhr – Iza Rydfjäll
Cassandra Edberg – Sofie Andersson

Dessutom hoppade Sara Berglund in i den sista perioden.

Emelie Fällman vaktade målet.

Bolibompaligan mot IBF Falun:

3 Cassandra Edberg
2 Sofia Joelsson
1 Katarina Bjuhr

Totalställningen:

7 Emelie Wibron
6 Johanna Hultgren
6 Nina Bärtschi
5 Iza Rydfjäll
5 Cassandra Edberg
5 Malin Marklund
5 Cornelia Fjellstedt
5 Alice Granstedt
5 Frida Norström
5 Katarina Bjuhr
3 Julia Nordin
3 Camilla Lundin
3 Sofia Joelsson
2 Emelie Fällman
1 Sofie Andersson
1 Josefina Eiremo
1 Caroline Deutgen
1 Nathalie Jakobsson
1 Amanda Skyltbäck
1 Frida Rydfjäll

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.