Pixbos målvakt Sara Hjorting om matchen

Det blev som bekant förlust för IKSU med 5–3 (2–1, 0–0, 3–2).
Orangerarapporter snackade med Pixbo– och landslagsmålvakten Sara Hjorting efter matchen.
– Vi tar med oss den sköna känslan efter en vinst, men ändå ska vi veta att årets SSL är tuff och det krävs hårt arbete i varje match för att ta tre poäng, säger Sara Hjorting.
# Hur upplevde du matchen, period för period?

– Jag tyckter det var en ganska jämn tillställning från början till slut. Kanske att vi hade lite övertag i första perioden och IKSU tog över matchen lite framförallt i andra. Det var två bra lag på banan och ett högt tempo från början till slut.

# Isabell Krantz var inte dålig het, tre mål i en seriefinal borta är inget annat än respekt. Vilket var det snyggaste av dom?

– Hon var briljant i genom hela matchen, det känns alltid bra att ha henne i sitt lag både defensivt och offensivt. Hon visade verkligen vägen på plan igår (läs lördags), hon gjorde två ganska lika mål där hon bågade in i banan och placerade bollen i bortre. Fina måla bägge två.

# Vad tar du med dig från matchen?

– Det kändes för egen del att det gick bra, så det jag tar med mig men som vi tar med oss som lag är att vi sliter för varandra och vann en tight match.

VM-truppen tas ut imorgon (läs idag), vad skulle det betyda att komma med till VM i Finland? Vilka mer tycker du skulle bli med från Pixbo?

– Det skulle helt klart betyda väldigt mycket och det är alltid en ära att få dra på sig landslagströjan och framförallt att få spela ett VM. Det är flera i laget som har gjort sig förtjänt av en landslagsplats. Sara Helin och Isabell Krantz har ju varit med ett tag i landslaget nu men vi har även flera andra som presterat väldigt bra i år.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.