Inför Täby med Täbys Louise Wickström

louisw2Man var i brygga senast hemma mot Malmö hemma. Underläge efter två perioder 3–5 vändes till seger med 8–6 och Täby FC IBK kommer till matchen mot IKSU ikväll med ett record på 5–0–4 (vinster-oavgjorda–förluster). Orangearapporter har snackat med VM-aktuella Louise Wickström, som stod för två mål och två framspelningar i den matchen.

– Från matchen sist tar vi med oss trycket och pressen från början av den första perioden och slutet på sista, säger Louise Wickström som hittills har svarat för åtta mål och nio passningar, 17 poäng.
Inför den här säsongen förstärktes Täby med fem spelare från grannen Djurgårdens IF som valde att gå ner till division 4 och starta om. Målvakten Emelie Frisk, backarna Malin Eriksson och Jenny Gustafsson samt forwardarna Matilda Sjödin och Ranja Varli anslöt från tidigare mästarna och många har tippat laget uppe i toppen. Men som den Italienska huvudstaden Rom så tar det tid att bygga upp något och man har sakta med säkert börjat fått ihop laget.

– Vi har ju en del nya spelare och det tar lite tid innan man spelar ihop sig, men jag tycker att det börjar bli bättre och bättre både för laget och mig personligen. I början på säsongen var jag skadad, men jag har börjat komma tillbaka, säger 26–åringen som var utlånad från Täby till Djurgården i slutet av säsongen 2013–2014 och vann SM-Guld med dom.
– Jag hoppas att vi kommer att stå oss bra framöver.

# Du blev uttagen nyligen uttagen till VM i Tammerfors i december (4–12 december) och har ett VM (Tjeckien 2013, VM-Guld efter seger i finalen mot Finland 5–1) sen tidigare. Vad kommer du ihåg från ditt första VM?

– Ska jag vara ärlig kommer jag inte ihåg så mycket, allt var nytt och man var uppe i varv hela tiden. Men den här gången är jag mer redo och lite mer inställd på att vara med, berättar Louise Wickström som får sällskap av Emelie Frisk och Jennifer Stålhult (VM-debutant) från Täby.

louisew

# Vilka är dina styrkor som spelare och vad vill du förbättra?

– Det är nog att jag är stark och avig, man vet aldrig vad som ska hända. Jag tror nog att allt går att förbättra men främst skottet skulle jag säga, säger forwarden som på fyra säsonger (inklusive denna) har gjort 91 mål och spelat fram till 54.

# Lite roligt möte med tidigare Täby-spelare i IKSU, Sofie Andersson, Emelie Fällman och Camilla Lundin. Vad ska vi tro på för matchbild/karaktär?

–Jag hoppas på en rolig och spännande match. Förmodligen kommer IKSU att föra spelet lite mer, men sen hoppas jag vi drar det längsta strået och vinner.

# Vilka spelare ska man se upp med i Täby?
– Det är många, men framförallt Jennifer Stålhult och Ranja Varli.

# Vem ska ni se upp med i IKSU?
– De har ju tyvärr ganska många spelare man behöver hålla koll på, men Emelie Wibron får man hålla ett extra öga på.

# Framförallt hennes skott, många spelare gillar IKSU sportcenter, är du en av dem och varför är hallen så bra?

– Det gör jag och det brukar alltid lukta så gott från cafeterian (de berömda kanelbullarna), IKSU har en riktigt bra hall.

# Om vi avrundar, vad tar ni med er från matchen mot Malmö senast?

– Då tar vi med oss trycket och pressen från början av den första perioden och slutet på sista.

Anders Andersson

Fotnot: Kollar vi in spelprogrammet har Täby mött lag som KAIS Mora (borta, förlust 7–3), FBC Uppsala (hemma förlust 2–6), Huddinge (borta vinst 5–6), Rönnby (borta seger 2–4), Pixbo (hemma förlust 3–5), Endre (hemma förlust 2–4), Linköping (borta seger 3–5) och Malmö (hemma seger 8–6). Det ger en seger mot topp åtta (Karlstad och IKSU kvar att möta av dom lagen).

Interna poängligan Täby (siffran före anger placeringen i SSLs poängliga, källa http://www.innebandy.se/)

13. Louise Wickström Täby FC IBK 7 8 9 17 6
14. Ranja Varli Täby FC IBK 9 8 9 17 8
16. Jennifer Stålhult Täby FC IBK 9 12 3 15 2
40. Matilda Sjödin Täby FC IBK 9 7 2 9 4
63. Malin Eriksson Täby FC IBK 8 4 3 7 0
93. Josefin Ulvhag Täby FC IBK 9 2 3 5 4
127. Geraldine Rossier Täby FC IBK 9 2 0 2 4
130. Sara Attermo Täby FC IBK 8 1 1 2 0
135. Sara Fredriksson Täby FC IBK 6 1 1 2 2
140. Elin Lundström Täby FC IBK 9 0 2 2 0
141. Ellen Sjöström Täby FC IBK 8 0 2 2 0
147. Jenny Gustafsson Täby FC IBK 9 0 2 2 4
175. Erica Hellberg Täby FC IBK 9 0 1 1 0
180. Malin Söderberg Täby FC IBK 9 0 1 1 0
186. Elin Gillberg Täby FC IBK 7 0 1 1 2
199. Annelie Westén Täby FC IBK 8 0 0 0 0
214. Emelie Frisk Täby FC IBK 9 0 0 0 0
216. Emelie Ronsjö Täby FC IBK 9 0 0 0 0
242. Linnea Almgren Täby FC IBK 9 0 0 0 0
254. Micaela Sjöberg Täby FC IBK 9 0 0 0 0

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.