alicemal

Pixbo och Warberg har gjort det på herrsidan.
Igår kunde vi lägga till IKSU på listan över lag som har vunnit 300 gånger i den högst serien. Väldigt mäktigt om ni frågar mig, då ska vi veta att det inte spelades lika många matcher som det gör idag i begynnelsen.

Första segern kom mot FK Luleå en oktoberlördag 1993, 3–1. Då var högsta serien uppdelad i sex divisioner och vi hade ett SM-slutspel med åttondels–, kvarts–, semifinaler och final. Karlstadlaget Sjöstad blev svenska mästare 1994 efter att ha besegrat Balrog i finalen med 2–1 i matcher.

Seger 100 tog IKSU hemma mot Hammarby i superelits första omgång lördag den 15 januari, 2005, man vann matchen med 4–2 och senare det året kom första SM-Guldet efter seger i sudden mot Pixbo. En viss Madelen Jonsson avgjorde matchen (tvåmålsskytt) och om ni inte känner till det så är hon anledningen till att undertecknad började följa de orangea. Jag kunde jämföra hennes spelstil och sätt att vara på planen med Marta. Man visste inte vad hon skulle göra. Linda Hjortborg gjorde också ett mål i finalen.

2010 kom seger 200 borta mot Täby, en ganska så klar vinst, 2–11 (söndag den 21 februari). Anna Wijk 3, Victoria Wikström 3, Emelie Wibron, Iza Rydfjäll, Frida Stenvall, Josefina Eiremo, Emma Hamren stod för målen.
Så kom matchen och kvällen igår när IKSU kunde ta seger 300, och att som i vinst 200 att den skulle komma mot Täby var lite roligt, ödet!?

Jag snackade efter matchen med en av målskyttarna, Sofia Joelsson, och hon fick berätta om sina två fullträffar som betydde 1–0 och 8–6.
– Den första var en tabbe av dom som jag satte i bortre hörnet, det andra var det riktigt bra uppspel där Frida Rydfjäll sköt och jag slog in returen, berättar Sofia Joelsson som spelade med Frida Rydfjäll och Camilla Lundin.

# Härligt att se att Frida Rydfjäll har kommit igång?
– Ja jättekul, hon var riktigt grym idag (läs igår) och har varit också varit det på träningarna. Det känns jättebra att spela med henne, tycker Sofia Joelsson som tycker att man var bättre än Täby men släppte in billiga mål.

Förutom Sofia Joelsson hittade även Johanna Hultgren 2, Cornelia Fjellstedt, Iza Rydfjäll, Frida Rydfjäll och Sofie Andersson målet.
I Täby var Ranja Varli 2, Louise Wickström 3, Jennifer Stålhult 2 heta.


Jag fick också rapporter från Gotland igår om att Anna Jakobsson har nått 488 mål i högsta serien(!). Hon ligger tydligen delad etta med Hermine Dahlerus. Imorgon söndag kan hon gå upp i ensam ledning när Endre möter Huddinge hemma. Hatten av redan nu, stort Anna, riktigt stort!


IKSU har Linköping imorgon och orangearapporter kommer att befinna sig på plats och rapportera från matchen.

….
300. Magiskt.
2 oktober när första segern togs toppade denna låten Billboard-listan:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.