Inför Uppsala med Uppsalas Klara Molin

klaram2

Idag väntar Uppsala FBC hemma i IKSU Sportcenter, 15:00.
Orangearapporter har snackat med forwarden Klara Molin som vid den senaste U19-landskamperna (Euro Floorball Tour) spelade back.

–Jag spelade back då som var nytt för mig, men kände att jag kom till min rätt där. Jag gillar att ha mycket boll och kunna trampa runt när man kan. Sedan hade jag bra spelare runt mig som till exempel IKSU spelaren Alice Granstedt, säger Klara Molin.

Uppsalas och U19-landslagets Klara Molin har haft en bra höst, hon har producerat många poäng och laget har gått riktigt bra. Östra Aros (Tidigare namnet på Uppsala) stolthet på damsidan parkerar på en femteplats (slutspelsplats) inför mötet med IKSU.

Jag ställde givetvis frågan om vad det beror på att hon har producerat poäng, 8 + 7, i höst.
– Jag har fått chansen av tränarna som har trott på mig och det betyder oerhört mycket och att vi som lag är en stark grupp.
– Det har gjort att jag har utvecklats som spelare och poängen har trillat in, tror Klara Molin. Bara Linette Kouru har gjort mer poäng än Klara, 7 + 10. Amanda Delgado Johansson står också på 8 + 7.

klaram

# Hur har du upplevt säsongen personligen och för laget?
– Man kan inte vara annat än nöjd. Det har gått bra för mig i klubblaget och även med landslaget.
– Med laget har vi ju visat att vi kan, vi ligger femma av en anledning och ett stort cred till tränarna som har fått ihop laget till det kollektivet som vi har tjatat om, säger Klara Molin och vi kommer in på Alice Granstedt (lagkapten) som är lagkamrat i det svenska U19-landslaget.

# Vad gör Alice Granstedt till en bra spelare och lagkapten?
– Som spelare är hon riktigt bra på att hitta omöjliga passningar över hela planen och som kapten är hon bra på att alltid kämpa och göra sitt bästa, det smittas av till resten av laget.
# Vad ska ni göra imorgon (läs idag) för att kunna rubba IKSU på deras hemmaplan?
– Vi måste verkligen tänka på att minimera våra misstag, för de är ett bra lag och kommer straff oss direkt. Sen måste vi ta vara på våra lägen som skapas under matchen.

madde

# Apropå IKSU och en tidigare IKSU-spelare som har anslutit till er i höst, Madde Jonsson, vad har hon bidragit med? Madde är faktiskt anledningen till att jag började heja på IKSU, jag jämförde hennes sätt att vara på planen med Marta.

– Hon har bidragit med rutin eftersom hon är en av de äldre, sen ger hon aldrig upp.

# Härliga egenskaper. Vem/vilka ska IKSU se upp med imorgon (läs idag)?
– Hela laget såklart.

# Det är många som gillar Iksus hall, håller du med? Vad är det som gör den bra i såna fall?
– Jag har inte spelat i den faktiskt.

je

# Premiär med andra ord, du kommer garanterat gilla den och bulldoften är det första du kommer lägga märke till. Jag får faktiskt erkänna att jag inte har varit i er arena/hall än. Vilka ska ni se upp med i IKSU?

– Det får man hoppas!
– Deras offensiv ska vara bra, men det har bra spelare på varje position så man får vara aktiv hela tiden, tror Klara.

# Det väntar ett VM i Kanada nästa år (U19), hur tycker du att det ser ut i landslaget?

– Ja, målet är att försöka komma med dit, det är långt kvar så mycket kan hända. Men nu
under EFT kändes/såg det bra ut i laget med spelare och ledarna runt omkring tycker jag.

# Om vi avrundar, vilka är dina styrkor som spelare/vad vill du förbättra?
– Styrkor är att jag är fysisk, stark och snabb. Jag vill gärna förbättra konditionen och passningsspelet så det går snabbare.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.