Snack med Amanda Delgado Johansson

delgado

Om knappt tre timmar väntar FBC Uppsala hemma för IKSU.
En match som inte senaste nyförvärvet från just Uppsala Amanda Delgado Johansson kommer att spela. Hon är spelklar från den 6:e januari när den orangea maskinen möter Rönnby hemma. Orangearapporter har tagit pulsen på spelaren som nyligen avgjorde den spännande VM-finalen mot Finland i Finland.

# Till och börja med, berätta lite om hur du upplevde VM-äventyret?

– Som helhet var det en fantastiskt upplevelse. VM kommer vara ett minne som jag bär med mig. Det var ärofyllt att tillhöra laget – supertjejer bÃ¥de pÃ¥ och utanför planen.

# Vad tar du med dig till IKSU?
– VM guldet medför såklart en positiv känsla i kroppen. Tar med mig den och hoppas kunna bidra så mycket som möjligt!

Vad är dina styrkor som spelare?
– Det skulle nog vara mitt skott och spelsinne.

# Aha, utveckla, hur kommer det sig att IKSU blev ditt favoritlag?

– Jag växte upp under Iksus storhetstid och som innebandy-intresserad tjej så var det ett lag jag såg upp till. På senare år har jag också fått bekräftat att det är en väldigt professionell klubb.

madde3

# Du har spelat med Madde Jonsson som sköt hem första guldet för tio år sen, under hösten, vad har hon berättat om IKSU?

– Madde har bara talat gott om IKSU.

Härligt, hon är anledningen till att jag började följa IKSU, jag jämförde hennes spelstil med Marta. Apropå något annat, jag har Uppsala på min fem i topp lista över svenska städer, vad tror du det gör att jag gillar staden? (Vad är bra med Östra Aros)

– Uppsala är en liten storstad, nära till allting. Det är universitetsstad men även en innebandystad. Uppsala är bra helt enkelt.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.