Idag väntar Rönnby hemma på IKSU Sportcenter. En toppmatch mot ett Västeråslag som har kommit igång efter en trögstartad inledning på säsongen och som säkert vill ta revansch för förlusten i premiären.
sofieglad

– Det kommer antagligen vara vi som för matchen och har mest bollinnehav, medan Rönnby kommer att satsa på sina kontringar. Jag tror att det kommer bli en fartfylld match med bra tryck även på läktaren, säger Sofie Andersson till orangearapporter.

Det har gått elva dagar sen den senaste IKSU-matchen, men idag är det dags igen och dessutom är det den första matchen 2016. Sen debuterar Amanda Delgado Johansson, bara det är en anledning till att gå iväg till IKSU Sportcenter.

– Vi har haft några riktigt bra träningar nu efter nyår och känslan i laget är bra. Dessutom är det alltid lite extra roligt att spela mitt i veckan, tycker Sofie Andersson.

I premiären i Västerås vann IKSU med 3–5 efter sent avgörande från Emelie Wibron. Rönnby kvitterade då till 3–3 18:05, Malin Wikström, men 18:25 satte Wibron 3–4. Julia Nordin gjorde sen 3–5 med fyra sekunder kvar.

– Det känns kul att möta Rönnby, som är formstarka just nu. Det brukar bli tighta och roliga matcher mot dem.
– De är bra i sin defensiv och gillar att gå på spelvändningar som de också är väldigt bra på. Det gäller för oss att försöka ha koll på det. Vi har mycket kreativitet i oss så det blir spännande att se hur vi luckrar upp deras försvar. Vi har tre starka formationer och vi vill spela med högt tempo från sekund ett. Jag tror att det kommer att bli en underhållande match, säger Josefina Eiremo.

– Det kommer att bli en tuff match. Rönnby har varit starka på slutet och är specialister på att försvara sig och kontra. Det gäller för oss att ta bort deras kontringar, säger tränaren Andreas Harnesk och fortsätter:
– Det blir viktigt att ta bort deras kontringar genom att spela smart med boll och ligga bra i positionsspelet.

Andreas Harnesk avrundar:
– Det ska bli kul att komma igång igen. Vi är taggade och om alla spelare gör allt de kan och jobbar för varandra är vi otroligt vassa.

Matchen börjar 15:00. IKSU Sportcenter och kan du inte närvara på plats så webbsänds matchen via www.sslplay.se

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.