Inför Endre borta med Endrespelaren Sara Steen

Om snart tre timmar väntar Endre IF på bortaplan för IKSU Elit. Ett Visby-lag som håller på att göra sin bästa säsong poängmässigt sedan 2008/2009, då hamnade man på en fjärdeplats på 57 poäng. I semifinalen fick man respass mot IKSU, det krävdes fem matcher i den matchserien.

– Jag tror det kommer bli likt en slutspelsmatch, båda laget kommer göra allt för att vinna, Det är viktiga poäng som står på spel. Bra tempo, kul innebandy och mycket publik som förhoppningsvis hejar fram oss till en vinst, tror Sara Steen om matchkaraktären när vi når henne.

Sara Steen har stått för nio mål och fyra framspelningar på 15 matcher och är en av fyra-fem spelare som har Endre IF som moderklubb, hon har dessutom hunnit med en säsong i IBF Falun, 13/14.

– Det har gått lite upp och ner, jag startade säsongen bra. Sen fick jag ett litet bakslag och tvingades operera mig och vila några veckor. Nu börjar jag komma tillbaka så just nu känns det bra, men jag hoppas kunna utvecklas ännu mer nu under sista delen av säsongen, berättar hon om säsongsinledningen.

# Hur tycker du att det har sett ut för laget?

– De har sett bra ut, det är svårt att säga något annat när vi endast förlorat tre matcher. Sen kan man alltid göra det bättre, vi har inte varit 100 procentiga i alla matcher men jag tycker ändå vår säsong hittills har varit godkänd. Nu gäller det att vi tar med oss farten och spelet på träningar in i matcherna och snäpper upp ett steg för att försöka få en så bra tabellplacering som möjligt inför slutspelet, säger Sara Steen.

# Hur tycker du det ser ut inför toppmötet?

– Jo men de ser bra ut, vi har haft en bra träningsvecka och slipat på detaljer för att kunna ta tre poäng i denna match, IKSU går som tåget just nu och de gäller att vi följer vår matchplan för att kunna sätta stopp för dem. Dem har tre riktigt bra femmor så det kommer bli tufft, men vi är väl förberedda att göra det jobbigt för dem, tror hon.

# Anna Jakobsson blev utsedd till årets gotlänning, hur är hon som lagkapten och spelare?
– Det är jättekul för henne att få den utmärkelsen. Som kompis blir man väldigt stolt!
– Som lagkapten och spelare är hon en vinnarskalle som hela tiden vill driva oss som lag att bli bättre. Hon är en väldigt seriös innebandyspelare som många borde titta på och lära sig av.

# Vilka spelare i Endre ska IKSU se upp med/ska Endre se upp med i IKSU?

– Ingen speciell, vi har många som kan kliva fram och göra det. Vi har tre starka femmor.
– Det finns många att nämna i IKSU, men framförallt får vi se upp med Emelie Wibron som har ett bra skott och mycket fart under fötterna.

# Därför vinner Endre matchen?

– För att vi är väldigt revanschsugna sen förra matchen och kommer att kämpa och slita för varann i 60 minuter.

Anders Andersson

Endres facit denna säsongen:

Karlstad-Endre 3–8
Endre–Malmö 6–5 (e.förl.)
Endre–Uppsala 6–3
IKSU–Endre 5–3
Endre–Linköping 9–3
Endre–IBK Dalen 8–4
Täby–Endre 2–4
Pixbo–Endre 1–3
Endre–Huddinge 6–0
Jönköping–Endre 1–4
Endre–Mora 4–1
Endre–Karlstad 5–4
Malmö–Endre 3–5
Uppsala–Endre 3–1

12 vinster och bara tre förluster varav en kom i Umeå mot IKSU, 5–3.

Matchen som börjar 13:00 webbsänds på www.sslplay.se och kostar 69 :- kronor. http://sslplay.sportsground.tv/endre/player/carousel/5987

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.