Inför Endre med Emelie Wibron

malaalice
Om tre timmar väntar Endre IF borta och orangearapporter har tagit pulsen på Emelie Wibron inför mötet. Ett toppmöte där IKSU kan rycka ifrån trean Endre, seger och avståndet går ifrån fem till åtta poäng.

– Det har alltid varit roliga matcher mot Endre i deras gamla hall (Södervärnshallen), men det ska bli kul att få spela i den nya. Jag har hört att den ska vara fin och att Endre är obesegrade där, så det blir en härlig utmaning för oss, säger Emelie Wibron.

Hittills har det blivit 31 mål för Emelie Wibron på 15 matcher och hon toppar målligan med Moras Malin Andréason (16 matcher). I totalen hittar vi Wibron på en andraplats, 45 poäng, leder gör Anna Wijk, 57 poäng, 25 + 32.
Så poängmässigt går hon mot sin bästa säsong i SSL.
– Det finns väldigt mycket som har varit bra hittills under säsongen. Det känns som att vi går framåt spelmässigt hela tiden och att vi har tre femmor som verkligen levererar allihopa.
– Samtidigt finns det många saker som vi fortfarande vill utveckla. Vi har en härlig inställning där vi försöker göra allt vi kan varje byte, varje match och varje träning. Vi känner oss inte nöjda på något sätt än, även om vi tror att vi är på rätt väg, berättar Emelie.

# Vad går det att ta med sig från Jönköping hemma?

– Förmodligen så blir matchbilden väldigt annorlunda mot Endre. Men vi kommer ta med oss samma inställning som vi har inför varje match. Att jobba hårt och att göra det bästa vi kan i varje byte, säger Emelie Wibron.

# Hur upplevde du den matchen?

– Jönköping backade hem väldigt långt, jobbade hårt och försökte täcka mycket skott. Vi hade bollen större delen av matchen men eftersom att vi för det mesta mötte uppställt försvar så fick vi kämpa för varje mål vi gjorde.

# Berätta om dina mål?
– Jag tog en hel del skott utifrån eftersom att Jönköping spelade extremt lågt försvarsspel. Samtidigt så hade vi bra med trafik framför deras målvakt.

Vi kommer där in på en av de nya spelarna Sofia Joelsson som har stått för en riktig bra säsong, hennes första i SSL. På sexton matcher har Nybrotjejen svarat för 15 mål och tre framspelningar, 18 poäng och det ger henne en 30:e plats i poängligan.

# Är du överraskad över att Sofia Joelsson har spelat så bra som hon har gjort första säsongen i SSL?
– Överraskad skulle jag inte säga. Direkt när hon började vara med och träna med oss under sommaren så såg man att hon var otroligt duktig. Både väldigt bra teknik och jobbar väldigt hårt. Så jag är inte överraskad men det är imponerande att hon spelat så bra första säsongen i SSL, absolut!

13:00 börjar matchen och den finns att köpa på http://sslplay.sportsground.tv/endre/player/carousel/5987

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.