Inför Pixbo borta med Pixbos Sara Helin

Matchen är bara några timmar bort.
Seriefinalen mot Pixbo på bortaplan. Orangearapporter har snackat med Mölnlyckelagets poängbästa spelare Sara Helin. På 21 matcher har det blivit 23 mål och 14 framspelningar.
– Det ska bli väldigt roligt imorgon (läs idag), det blir en spännande match mellan två lag som kommer bjuda på en bra innebandy, tror Sara Helin som kom med till VM i Finland förra året.

Sara Helin och hennes Pixbo har svarat för en bra säsong hittills och har bara tappat poäng mot Endre, 1–3 hemma, KAIS Mora 4–3 efter sudden på bortaplan och Karlstad borta 7–6 efter sudden där med.
Man har svarat för 59–22 i målramen på hemmaplan och borta har det blivit 68–27. Det är ett lag som inte släpper in så många mål.

# Vad tar ni med er från matchen mot Endre förra helgen?

– Vi tar med oss ett bra defensivt spel som vi hade i alla 60 minuter. Sedan har vi en fantastisk stämning i gruppen som ger extra energi.

# Hur har du upplevt säsongen hittills för laget som personligen?

– Säsongen har varit jättebra både för laget samt för mig personligen. Vi har höjt vår lägstanivå där alla i laget är med och producerar framåt samt gör ett bra defensivt jobb. Vi har också fått ihop gruppen på ett fantastiskt sätt.

# Förstår, hur var VM-äventyret?
– VM var en helt fantastisk resa. Det var ett mål jag hade och en dröm som gick i uppfyllelse! Vi hade en grymt bra grupp med jättebra innebandyspelare och att vinna guld i Finland var extra kul!

# Hur nervöst var det i samband med straffarna i finalen?
– Haha, det var extremt nervöst! Men när Hjorting (Sara) räddade första suddenstraffen kände jag på mig att DJ (Amanda Delgado Johansson) skulle sätta den! Och det gjorde hon

#  Vilken straff sen, säkert. Apropå DJ (Amanda Delgado Johansson) , hon spelar numera i de orangea färgerna, vad gör henne till en bra spelare?
– Hon har en grymt bra teknik som gör att hon kan lura vilken motståndare som helst. Sen har hon bra spelförståelse och ett grymt skott!

# Kan bara instämma. De två tidigare  mötena i Göteborg 13/14 och 14/15 har spelats i Lisebergshallen. Hur mycket betyder för er att spela i Wallenstamhallen?
– Wallenstam är ju hemmahallen så det är väl extra skönt. Det blir lite bättre stämning där också! Men personligen spelar det ingen större roll, vi tränar i Liseberg varje vecka så det är också en hall vi är vana vid.

Vem/vilka ska IKSU se upp med i Pixbo imorgon/vem/vilka ska ni se upp med i IKSU?
– Svår fråga. Det finns många bra spelare i båda lagen och det är svårt att bara plocka ut någon. Men hos oss tror jag Steff och Krantz kan bli farliga med deras backskott. Sen får vi väl se upp med DJ som alltid är farlig när hon får lägen och Wibron som öst in poäng!

# Vad är det som gör att ni vinner?
– Vi har ett bra försvarsspel och behåller vi fokus och sätter våra lägen kommer vi vinna.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.