Inför första SM-semifinalen mot KAIS Mora del 1 – med Amanda Larsson!

wibronamanda

Det är något speciellt med mötena mellan IKSU och KAIS Mora i SM-slutspelet.
Säsongen 2012/2013 gick semifinalserien lagen emellan till en femte och avgörande match uppe i Umeå. Då kunde IKSU vinna matchen med 8–4 och 3–2 i matcher (5–4, 5–6 (sudden), 2–3, 7–4, 8–4). I finalen blev tyvärr Rönnby för svåra, 3–4. 2011/2012 möttes lagen i finalen i Malmö, och då kunde IKSU gå ifrån tidigt till och kunde vinna med 7–1.
Kvartsfinalracet 2008/2009 slutade med en 2–0 vinst i matcher för IKSU, 8–4 och 1–0. Och med början ikväll kommer ett nytt kapitel i matchserierna att skrivas. IKSU kommer till semifinalserien med 3–0 i matcher mot Karlstad medan KAIS Mora pressades till en femte och helt avgörande match mot Täby. I den matchen hade Täby en 2–0 ledning i den andra perioden innan Dalalaget kom in i matchen målmässigt och kunde gå förbi i den tredje perioden. Amanda Larsson ordnade 1–2 (11.22 i mittenperioden) och 2–2 21 sekunder in på den tredje. Stor matchvinnare blev Moa Tschöp som med sitt 3–2 mål i spel fem mot fyra såg till att vi nu har IKSU-Mora.

Hur är då stämningen i det KAIS Mora som igårkväll kom upp till Umeå för den första matchen ikväll?

Orangearapporter snackade med Amanda Larsson som mitt under säsongen kom tillbaka till Mora från Linköping. En bra förstärkning för Dalalaget.
– Det ska bli jättekul att gå in i denna semifinalserie mot Iksu, som får ses som favoriter på förhand. Jag tror det kommer att bli fartfyllda och roliga matcher. Det är två lag som vill bjuda på en offensiv innebandy och jag tror att det kommer vara full fart från start imorgon (läs ikväll), säger Amanda Larsson till orangearapporter.

# Jag kan bara hålla med dig, om vi pratar om tidigare slutspelsdrabbningar så möttes IKSU och Mora i semifinal 2013, den serien gick till femte och avgörande i Umeå. Hur mycket minns du av den serien?

– Jag minns faktiskt inte överdrivet mycket från den matchserien. Vet bara att det var en blytung hemresa från Umeå efter femte  matchen då vi förlorade, det vill vi helst inte uppleva igen, berättar Amanda.

När hon kom tillbaka till Mora hann hon spela sju matcher med dom i serien och noterades för sex mål och fem målgivande passningar. I kvartsfinalserien mot Täby blev det åtta mål och tre passningar på fem matcher.
Den givna frågan blev vad det är som hon och Mora tar med sig från den matchserien in i den mot IKSU?
– Vi tar med oss att det krävs hårt arbete i varje byte i varje match. Att ingenting går av sig själv och jobbar vi tillsammans som ett lag är vi svårslagna.

# Hur har du upplevt säsongen dels med Linköping och nu tillbaka i Mora?
– Det var såklart en omställning att gå från ett mästarlag till en nykomling, men det var jag beredd på. I Linköping fick jag ta mycket ansvar vilket utvecklade mig mycket som spelare. Det var kul att spela inför nära och kära igen och väldigt kul att man kunde bidra mycket till att Linköping klarade sitt mål att hålla sig kvar.

– Att jag dessutom fick möjligheten att än en gång få uppleva ett slutspel med Mora känns jättekul. Eftersom jag spelat här sju säsonger innan och spelat tillsammans med många spelare gick det ganska snabbt att komma in i spelsystem osv.

# Du pratade om att du tror att det kommer bli fartfyllda och roliga matcher. Vad tror du blir ”nyckeln” i den första matchen?

– Jag tror att nyckeln, iallafall för oss, blir ett tight försvar och effektiviteten.

# Aha, om vi avrundar, hur lägger du upp dagen imorgon innan matchen? (Ta oss med in i din slutspelsbubbla)

– Vi kommer till Umeå ikväll (igårkväll), sover på hotell. Så imorgon (idag) blir det att starta dagen med en rejäl frukost. Efter frukosten lite vila. Sen blir det promenad och ut på stan en sväng för att fokusera på lite annat och få tiden att gå. Jag går in i bubblan först på uppvärmningen, försöker att inte tänka för mycket på matchen under dagen. Men från uppvärmningen och tills matchen är slut då är det full fokus.

Anders Andersson

Var? IKSU Sportcenter
När? 18:30
Vad? Första SM-semifinalen IKSU-KAIS Mora
Webbsänds matchen? Ja, till en kostnad av 69 :- kronor. http://sslplay.sportsground.tv/iksu/player/6161

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.