Inför första SM-semifinalen mot KAIS Mora del 2 – med Johanna Hultgren!

hultgrenj

Ifjol blev det SM-Guld med KAIS Mora för Johanna Hultgren. Men ikväll när SM-semifinalserien drar igång i Umeå så står hon på den andra sidan i IKSU.

– SM-guldet med Mora var en dröm som gick i uppfyllelse, jag är tacksam för att jag fick uppleva det men nu är det historia och jag bär med mig det som ett minne. Fokus ligger här och nu, en match i taget och ett byte i taget. Vilket lag som står på andra sidan är oviktigt, berättar 19–åringen till orangearapporter.

KAIS Mora tog det efterlängtade SM-guldet förra säsongen när man i finalen besegrade Rönnby med 5–3. En av spelarna som var med då var Johanna Hultgren. Ikväll är Mora motståndare i semifinalracet som tar sin början och Filipstadstjejen går för ett andra raka SM-guld.

# Vad tar du med dig in i semifinalracet?
– Framför allt hur fantastiskt kul det är med slutspel och vilken grym möjlighet vi har. Mora är ett bra lag och vi kommer sättas på prov i varje byte, det känns riktigt kul och utmanande, säger Johanna Hultgren som svarade för ett mål och ett målgivande pass i kvartsfinalserien mot Karlstad.

# Helt rätt. Om vi tar säsongen som den har varit, hur har du upplevt fram till nu?
– Det har varit enormt lärorikt. Vi har gått framåt som lag, utvecklats individuellt och framförallt spelar vi en rolig innebandy.
– Det känns sjukt spännande att gå in i en semifinal med det vi har presterat hittills i grundserien och i kvartsfinalen mot Karlstad. Det känns som vi är grymt bra förberedda.

# Härligt. Det förstÃ¥r jag. Vad blir ”nyckeln” imorgon (läs ikväll)?
– Vi har väntat på det här ett tag nu och vi känns som sagt förberedda och ödmjuka inför uppgiften. Nyckeln blir att ge allt och njuta varje byte. Gör vi jobbet blir det kul att spela innebandy och när vi har kul spelar vi som bäst.

# Till sist, om vi avrundar, hur lägger du upp dagen imorgon innan matchen? (Ta oss med in i din slutspelsbubbla)
– Tråkigt svar, men det är det klassiska med sömn, mat och mycket vatten. Att ge mig själv så bra förutsättningar som möjligt. Jag funderar lite över motståndet och hur jag tror matchbilden kommer se ut så jag känner mig redo. Sen är det bara ut på plan och njuta! Det ska bli enormt roligt.

Anders Andersson

Var? IKSU Sportcenter
När? 18:30
Vad? Första SM-semifinalen IKSU-KAIS Mora
Webbsänds matchen? Ja, till en kostnad av 69 :- kronor. http://sslplay.sportsground.tv/iksu/player/6161

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.