Inför match två i semifinalserien mot KAIS Mora – med Malin Andréason!

malina

KAIS Mora tog hem rond ett i Umeå i torsdags.
En av målskyttarna som såg till att Dalaklubben skaffade sig ett 1–0 övertag var Malin Andréason. Forwarden värvades till Mora inför säsongen 2013/2014 från Gotländska Endre IF och på två säsonger har det blivit ett SM-silver och SM-guld.
– Torsdagens match var en match med oerhört högt tempo, två spelande lag och väldigt spännande. Det var en rolig match att spela, säger Malin Andréason om den första matchen som KAIS Mora vann med 3–4 (0–3, 2–0, 1–1).

Hon värvades till KAIS Mora inför säsongen 2013/2014 från Endre IF. Malin Andréason hade då slutat nia i poängligan på 47 poäng fördelat på 36 mål och 11 assist. Vann gjorde Anna Wijk som kom upp i 86 poäng (38 mål och 48 framspelningar). Nu är hon inne på sin tredje säsong i Dalarna och formkurvan har bara pekat uppåt. 2013/2014 svarade hon för sju mål och 15 passningar på 26 matcher, 2014/2015 blev det 40 mål och 14 framspelningar på lika många matcher och denna säsong 46 mål och sex pass.

När första semifinalen spelades i IKSU Sportcenter i torsdags öppnade hon upp målskyttet redan efter tre minuter.
– Det första målet var ett magiskt spelmål där bollen går på en touch och volley genom formationen och jag till slut smäller dit den. (Anna Wjik till Amanda Larsson som hittade in till Malin, ett riktigt snyggt mål), berättar hon om det första målet.

Tio minuter senare hade hon gjort 0–2 också.
– Mål två är ett kanske lite turligt mål där jag har ryggen mot mål och vänder om och skjuter.

wjika

Mora kunde även göra 0–3 innan periodpausen och man kopplade ett grepp om matchen. Även om IKSU reducerade genom Josefina Eiremo, två gånger i mittenperioden och kom närmare i matchen, så kunde Mora utöka till 2–4 i den sista perioden i spel fem mot fyra. Anna Wjik hittade Amanda Larsson som var skoningslös i sitt avslut.
Det blev till slut 3–4.

# Vad ska vi tro på för matchbild/karaktär?

– Jag tror att den kommer bli tuff, rolig och spännande. Det är slutspel mellan de två spelskickligaste lagen så det kommer bjudas på fantastisk innebandy med slutspelskaraktär, tror Malin Andréason.

# Hur har säsongen varit fram tills nu för dig och Mora?

– Säsongen har spelmässigt varit lite upp och ner för oss men samtidigt har vi varit medvetna om varför. Vi har tränat oerhört hårt vissa perioder och haft som mål att vara som bäst när det gäller.

– För mig personligen så strävar jag ständigt efter att utveckla samtliga delar i mitt spel och denna säsong känner jag att jag utvecklat framförallt min fysik vilket givit mig bättre förutsättningar att prestera i varje byte genom hela säsongen. Min uppgift som målskytt är att leverera mål och jag spelar med fantastiska spelare som gör uppgiften lätt för mig.

# Vad tror du kommer att avgöra match nummer två?

– Det som avgör matchen är de laget som gör det hårda jobbet till 100 procent, sätter dit sina målchanser och vågar att vinna.

smguldjubel

# Hur lägger du upp dagen innan matchen? (Ta oss med in i din slutspelsbubbla)

– Jag går en morgonpromenad med hunden, käkar stabil frukost, chillar lite på förmiddagen innan jag och (Anna) Wijk laddar upp med korvstroganoff till lunch. Sen väntar jag på att klockan ska bli dags att åka till samlingen och då dunkas musiken på högsta volym och det bjuds på fantastisk skönsång från mig och (Anna) Wijk.

Anders Andersson

Malin Andréasons slutspelsfacit med KAIS Mora, Endre och Djurgården:

2013/2014 åtta matcher (inklusive finalförlust mot Djurgården i sudden) fyra mål och 2 framspelningar = sex poäng.
2014/2015 åtta matcher (inklusive finalvinst mot Rönnby, 5–3, där hon avgjorde matchen med sitt 5–3 mål) tio mål och en framspelning = elva poäng.
2015/2016 sex matcher, sju mål och två framspelningar = nio poäng.
Säsongen 2012/2013 spelade hon slutspel med Endre som föll i kvartsfinalen mot KAIS Mora. Sara Kristoffersson avgjorde den helt avgörande matchen i Mora i sudden. I den serien svarade hon för fyra mål och lika många framspelningar = åtta poäng.
Säsongen 2011/2012 spelade hon med både Djurgården som Huddinge.
2010/2011 var hon med och tog SM-Guld med Djurgården, finalen gick mot IKSU och man vann den matchen med 6–5.
DÃ¥ gjorde Malin en assist under det slutspelet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.