Inför matchen mot KAIS Mora med KAIS Moras målvakt Amanda Hill

I eftermiddag klockan 16:00 väntar hemmapremiär för IKSU mot toppkonkurrent KAIS Mora. Orangearapporter har snackat med KAIS Moras målvakt Amanda Hill.

# Hur har du upplevt er start på säsongen lagmässigt och personligen? (Försäsongen och den första seriematchen, seger hemma mot Linköping 9–3)?

– Jag tycker det gått helt okej sett till förutsättningarna. Vi har ganska många nya spelare så det kommer nog ta tid innan alla bitar sitter på plats. Tyckte det var en stabil insats i premiären som vi ska bygga vidare på.

# Vad ska vi tro på för matchkaraktär?
– Jag tror IKSU i kraft av hemmaplan kommer vara spelförande och därigenom försöka styra matchbilden. Så har matcherna uppe i Umeå sett ut senaste gångerna det blir ett bra test för vår defensiv. Offensivt hoppas jag vi spelar vårdat och varierat. Vi vet hur vi behöver spela för att få ett resultat med oss.

# Du är ifrån början från Småland och gick på RIG i Umeå, vad gav dom åren uppe i Umeå innebandymässigt och personligt?
– Oj. Väldigt mycket på alla sätt. Innebandymässigt så fick jag en utbildning som man inte kan få någon annanstans i landet som kröntes med ett JSM-guld i årskurs 3.

– På det personliga planet så fick man per omgående lära sig att ta eget ansvar för alla delar i livet som skola boende, kost etc och som 15-åring så är det ett stort kliv att ta. När jag ser tillbaka på dom åren så är det många roliga stunder som kommer upp och det var tre år som till stor del format mig till den jag är idag både på och utanför planen.

# Det kan jag förstå och just att komma in på RIG är väldigt svårt som målvakt dessutom, bara en sån sak (jag känner en målvakt som kom in ny i höst på RIG i Umeå, hon var överlycklig) Sen gick du vidare till Falun för att hamna i Mora 2014/2015. Den här säsongen är din fjärde i SSL, vad känner du att du har hunnit och utvecklat på dom här säsongerna?

– Jag förstår hur hon känner. Konkurrensen att komma in på RIG är verkligen stenhård.

– Ett enkelt svar är naturligtvis allt och det stämmer ju. Den stora skillnaden är väl att jag har mer erfarenhet idag än när jag kom till Falun men både där och här i KAIS har jag snabbt fått stort förtroende vilket gör att mitt självförtroende har växt och att jag har kunnat jobba med detaljer i mitt spel i lugn och ro. Jag fick ju ett tufft avbräck när jag fick blodproppar i mina lungor och var borta i 10 månader från träning så jag visste ju inte riktigt hur fjolårssäsongen skulle bli men jag tycker jag kom tillbaka bra med vinst i Champions Cup (All star team) och SM-final som resultat. Tyvärr blev det uddamålsförlust i finalen men som helhet var det en bra säsong.

# Vem skulle du säga om du måste ta ut någon spelare i IKSU är lurigast enligt dig som målvakt att möta?
– Min gamla lagkamrat Johanna Hultgren är en tuff motståndare. Hon är så duktig med klubban både som avslutare och framspelare att hon har många alternativ så jag skulle välja henne om jag måste plocka en.

# Vad avgör matchen imorgon (läs i eftermiddag)?
– Våra spelvändningar.

Anders Andersson
anders.andersson@andersa.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.