Inför matchen mot KAIS Mora med Louisa Turton

I eftermiddag klockan 16:00 väntar hemmapremiär för IKSU mot toppkonkurrent KAIS Mora. Orangearapporter har snackat med backen Louisa Turton inför mötet.

# Hur har du upplevt försäsongen/första seriematchen?

– Riktigt bra. Det har varit en stor omställning och mycket att ta in som ny, men försäsongen har flutit på fint både för mig och laget. Vi är taggade att bevisa för oss själva och för innebandy-Sverige vilket världsgäng vi är.

# Om du får berätta om premiären borta mot Endre, hur såg den ut?

– Det var riktigt kul med seriepremiär på Gotland. Matchen var av lite klassisk seriepremiär–anda dom första två perioderna, lite stela handleder, nervositet och inte ett 100 procentigt spel. Men vi växte in i matchen och tog över allt mer, det gav resultat i tredje perioden då vi fick islossning.

# Hur ska det bli att få göra hemmapremiär på IKSU sportcenter?
– Det ska bli riktigt kul att få göra hemmapremiär imorgon (läs i eftermiddag) och inte minst direkt i ett toppmöte mot Mora. Jag hoppas på mycket folk och en kanonstämning på läktaren, så ska vi på plan göra allt vad vi kan för att kriga till oss tre fina poäng. Det är även en bra genomkörare inför Champions cup (Borås) nästkommande vecka, så vi är riktigt laddade och förberedda.

# Hur har det sett ut på träningarna under veckan?
– Det har sett bra ut. Vi har varvat veckan med lite vila, gym och matchförberedande träningar med matchspel och lite finslipning på taktiska detaljer så vi känner oss förberedda inför matchen på alla plan. Alla är ruggigt laddade

# Härligt. Rolig dokumentserie som kom igång igår.
Det måste vara hur roligt som helst och spela in den?

– Riktigt kul och ett kanon initiativ. Magiskt kul, men i mångt och mycket handlar det bara om att vara sig själv och bjuda in alla tittare till vårt innebandyliv.
– Det är ju ett världsgäng man hänger med varje dag så känns roligt för alla tittare att få se hur vi har det och dessutom måste man se till så att frillan alltid är on top när kameran alltid rullar på träningen.

# Avslutningsvis, därför vinner IKSU imorgon (i eftermiddag)?

– För att vi har en hel trupp fylld av vinnarskallar som kan kliva fram och avgöra när det behövs som mest. spelar vi på toppen av vår nivå är vi svårslagna och med mycket hjärta och slit kommer vi tillsammans bjuda på bra offensiv innebandy med ett disciplinerat och solid försvarsspel som kommer spegla sig på resultattavlan efter 60 minuter.

Anders Andersson
anders.andersson@andersa.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.