Inför Kalmarsund hemma med Kalmarsunds Stina Lindqvist

Hon blev historisk i förra matchen. Kalmarsunds center Stina Lindqvist gjorde klubbens första SSL-mål på hemmaplan och hon kom dessutom att göra ytterligare ett. Det målet i slutet av matchen tog den till förlängning, där gästerna Endre IF vann 2–3.
I eftermiddag väntar IKSU på bortaplan.

– Jag står framför mål och Jossan (Josefine Bengtsson) lägger en långboll. Jag lyckas träffa bollen på volley, beskriver Stina Lindqvist ett av sina mål i hemmapremiären mot Endre IF.

Kalmarsund lyckades efter många försök att ta sig upp i SSL när man via kvalspel i våras slog ut både Telge och Warberg. Det vart jämna matcher, i första rundan avgjorde man i förlängning på bortaplan mot Telge. Josefin Bengtsson blev stor matchvinnare där. Matcherna slutade 3–4, 3–4, 3–4 och där vann gästerna alla matcherna.
I andrarundan mot Warberg blev det 3–2 och 2–7 till Kalmarsunds fördel.

Vi låter Stina Lindqvist berätta om avancemanget och säsongen;

– Efter juluppehållet kom vi igång på riktigt. Vi tog match för match och spelade med en enorm glädje. I kvalet tog vi sedan chansen på bortaplan mot Telge och vann sedan också mot Warberg.
– Vi hade bestämt oss för att vi skulle kämpa och ge allt i alla situationer. Jag har bara positiva minnen från förra säsongen och speciellt från kvalet. Att få uppleva det med tjejerna var något väldigt speciellt som inte går att beskriva. Det som gjorde att vi tog steget upp tror jag var att vi varit så nära flera säsonger innan och att vi nu visste vad som krävdes av oss för att gå hela vägen upp. Vi kämpade för varandra och följde våra mål.

# Hur är det nu att få spela SSL med moderklubben?

– Det är häftigt. Jätteroligt att man har fått göra den resan med tjejer man spelat med sen man var liten. Det är en spännande utmaning.

Matchen i eftermiddag blir också ett möte med Sofia Joelsson, en spelare som Stina Lindqvist spelade med i Smålandslaget i distriktslags-SM i Karlstad 2012. Man tog sig då till kvartsfinal efter att ha vunnit sin grupp. Där blev det dock stopp mot Stockholm, förlust efter förlängning, 3–4.

– Det ska bli roligt. Vi är jämngamla och spelade tillsammans i Smålandslaget. Jag hann dock aldrig spela med henne i något klubblag innan hon flyttade upp till Umeå och RIG. Hon är en skicklig spelare, säger Stina Lindqvist.

# Vad gör henne till en sån bra spelare? Gick det redan att se i Smålandslaget att hon skulle bli bra?

– Nu var det ett tag sen jag såg henne spela. Såklart kunde man se att hon hade talang när hon var yngre. Då var hon väldigt duktig på en mot en-spelet och väldigt bollskicklig. Hon är snabb och har ett bra skott.

# Vad gör dig till en bra spelare?

– Jag är en snabb spelare med bra spelförståelse som alltid ger hundra.

# Vad vill du framförallt förbättra?

– Det fysiska spelet samt mitt skott.

Där kommer vi in på hur hon har upplevt dom två första matcherna i serien, FBC Uppsala borta förlust 5–2 och Endre IF hemma, förlust efter förlängning 2–3.

– I den första matchen mot Uppsala hängde vi med bra dom två första perioderna. Inför sista perioden hände det någonting. Jag vet inte om vi kände att vi blev nöjda eller vad det var men tyvärr tappade vi matchen där. Vi tog ändå med oss en bra känsla, självförtroende och en revanschlust från matchen.

– Hemmapremiären mot Endre var en jämn match. Vi spelar ett bra försvarsspel och skapar många farliga målchanser framåt. Tyvärr går vi ner oss i en del av andra perioden där Endre tar chansen och gör två enkla mål. Men vi höjer oss och kommer tillbaka. Vi är nöjda med en poäng men lite surt eftersom vi var så nära att få med oss två. Såklart var det kul att få göra två mål, speciellt när det var hemmapremiär.

# Om du får beskriva målen?

– Det första målet är en kontring där vi vinner bollen i fickan längs med sargen. Annie (Annie Wennerström) spelar sedan in den till mig i mitten och i det läget var det bara full fart mot målet. Jag hinner inte tänka så mycket i det läget men lyckas placera skottet bra under målvaktens arm.
– Vid det sista målet blir vi precis fulltaliga från spel i boxplay med knappt två minuter kvar av matchen. Jag står framför mål och Jossan (Josefine Bengtsson) lägger en långboll. Jag lyckas träffa bollen på volley.

# Vad ska vi tro på för matchbild?

– Troligtvis kommer vi få försvara större delen av matchen och förhoppnings få många kontringar. Det kommer bli en tuff match med högt tempo och det kommer krävas det yttersta av oss i alla situationer. Vi har haft en bra träningsvecka och är väl förberedda inför matchen.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.