Inför Rönnby med Karolina Widar

alicewidar

Om några timmar väntar Rönnby IBK Tigers på IKSU Sportcenter. Undertecknad har som mål med Orangearapporter att lyfta tjej/daminnebandyn och inför dagens match har jag ställt några frågor till Karolina Widar som till den här säsongen är tillbaka i Rönnby, som ledare.

# Till och börja med, hur har det sett ut för er del i inledningen på säsongen?

– Det har varit både upp och ned i princip varje match. Mycket bra perioder har varvats med sämre. Det och lite annat ska vi jobba med. Topparna vi haft har dock bjudit på riktigt snygga innebandymål vilket vi är nöjda med.

# Det förstår jag, hur är det att vara tillbaka i Rönnby nu som ledare?

– Det är roligt och engagerande. Vi försöker jobba mycket med utveckling vilket passar både mig och spelartruppen.

# Aha, förstår det, båda värmländskorna Linnéa Nilsson och Adina Augustsson är två spelare som är intressanta, hur ser du på deras utveckling, vad gör dom till bra innebandyspelare?

– Båda två har mycket boll i sig och vill verkligen utvecklas vilket är en bra grund. Båda har också utvecklat sin fysik till i år vilket gör dem mer elitmässiga. Linnéa är mer av en målskytt vilket jag tycker hon har utvecklat ett steg till i år, sju mål på de inledande matcherna är bra. Adina är som bäst när hon är i rörelse, då tar hon ofta beslut som leder till assist eller mål, det tycker jag hon har utvecklat. Hon bygger upp vårt spel bra, hon kan sätta igång en spelvändning samtidigt son hon kan avsluta den. Det gillar jag som gammal center.

widarbandreoll

# Det låter spännande, vad ska vi förvänta oss av Rönnby som lag den här säsongen?

– Inledningen har ändå sett bra ut på många plan tycker jag, vilket blir spännande att följa. Vi ska dock komna ihåg att vi är ett lag under utveckling och att en stor generationsväxling har skett. Vi måste höja vår lägsta nivå och jobba hårt. Men slutspel ska vi klara och väl där har vi utvecklats som lag och individer.

# Aha, vad ska vi tro om morgondagens (dagens match) match mot IKSU?
– Ja vad kan vi förväntas oss mot årets IKSU som ser ruskigt starka ut, jo att vi gör allt för att de ska få jobba för poängen mot oss. IKSU är såklart favorit i morgondagens (dagens) match vilket de också kommer att vara i varje match den här säsong.

# Är det något som har överraskat dig hittills inledningsvis på säsongen i SSL? (Nu har det i och för sig bara gått fyra omgångar)
– Nej inte direkt men många lag kommer att kunna slå varandra, det har vi redan sett.

# Om vi tittar på SSL generellt sett, hur har ligan utvecklat sig de senaste fem åren?
– Oj svår fråga. Spelet går ständigt framåt, tempot blir högre och spelarna mer tekniskt kunniga. Samtidigt har SSL på fem år tappat många profiler som synts under många år. Sporten behöver profiler och jag hoppas dagens unga spelare håller på längre än tills de är 25–år.

# Kan bara instämma, hur ska vi behålla spelarna/att dom inte slutar väldigt ungt?
– Målet ska inte bara vara titlar utan också utveckling. Titlar kan man ha vunnit när man är 20 men utvecklas kan man göra tills man är 33. Tro mig jag vet!

# Finns det någon som kommer få sitt genombrott i Rönnby den här säsongen?
– Det hoppas jag, det finns kandidater.

# Härligt. Om vi avrundar. Därför ska man gå iväg och se Rönnby och alla andra lag spela i SSL?
– Innebandy är en sport där det händer saker i varje byte det är det jag alltid gillat med den här sporten. Ofta bjuder den också på många mål och ett fartfyllt spel det gillas av publiken.

 ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.