Inför Rönnby med Louisa Turton

Om några timmar väntar Rönnby hemma och vi har tagit pulsen på Louisa Turton.

# Om vi börjar med den senaste matchen mot Warberg borta, hur var den? Ta oss igenom den.

– Matchen mot Warberg var riktigt kul. Vi kom ut starka och spelade riktigt bra första perioden och fick bra utdelning.

– I andra slog vi av på takten lite samtidigt som Warberg ryckte upp sig men kom aldrig riktigt upp i samma nivå som första och tredje perioden var riktigt stabil och vi krigade oss tillbaka och lade in en extra växel gentemot andra perioden. Men allt som allt en stabil insats och tre fina poäng hem.

# Härligt, toppmatch väntar nu mot Västerås-laget Rönnby, vad har för minnen från möten mot dom i IBK Dalen-tröjan?

– Ska bli riktigt kul. Svårt att veta vart Rönnby står då dom har bytt ut en del i truppen men det brukar alltid vara roliga och tuffa möten. Har mött Rönnby en del genom åren med Dalen och inte minst i slutspelssammanhang men några specifika minnen bortsett slutspelsstriderna har jag då inte annat än att det är ett erkänt tufft och kontringsstarkt lag med några vassa spetsar.

# Om vi kollar på statusen på lagkamraterna, hur är det exemplevis med DJ (Amanda Delgado Johansson)?

– DJ krigar på med sin fotrehab och är förhoppningsvis tillbaka inom närmsta tiden.

# Härligt, hur är det med de andra spelarna?

– Truppen är i stort sett hel bortsett från en rygg/höft som spökar för Nina (Bärtschi) och en muskelbristning på Jullan (Julia Nordin) samt Alice (Granstedt) som är på väg tillbaka från skada. Men vi spelare i spelbarskick är riktigt laddade.

# Hur har träningsveckan sett ut?

– Under veckan har vi haft tre innebandypass och ett gym–pass. Innebandypassen har vi varvat mellan smålagsspel, internmatch och andra matchmoment samt att vi har nött en del avslut o haft lite målvakts–fokus.

# Hur har Magne (Magnus Norrman) och Sussi (Susanne Ekblom) skött sig hittills?

– Riktigt bra. Kul med en mängd olika ledare som har olika styrkor och med Mange får vi en världsligt bra pådrivare och matchcoach. Sussie har en hel arsenal av innebandykunskaper då hon nyligen varit aktiv själv så hon har bra inside i våra känslor och tankar som spelare samt att hon är en världsmänniska att ha kring laget

# Vad ska vi förvänta oss för matchbild och fika i kiosken imorgon?

– Vi kan nog förvänta oss att vi kommer vara det mer spelförande laget medan Rönnby kommer nog att spela tight och ligga på kontring o utnyttja våra misstag så det gäller att avsluta anfallen och inte bjuda på spelvändningar. Och status i kiosken har jag ingen koll på, men litar på att det bjuds på bra grejer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.