Inför kvällens derby med IBK Dalenspelarna Erika Johansson och Amanda Öhman

Ikväll väntar derbyt med stort D, IBK Dalen.
Orangearapporter har snackat med IBK Dalenspelarna Erika Johansson, målvakt, och lagkaptenen Amanda Öhman, forward.

# Dina tankar inför ditt första Umeå-derby i seriespel?
Erika:
– Det ska bli kul med ett derby, det är alltid kul med derby! Dock känns det lite konstigt eftersom jag inte är här ifrån men det kommer bli roligt.

# Dina tankar inför derbyt?
Amanda:
– Det ska bli spännande med derby, vi har mötts tidigare på försäsongen men nu hunnit slipa på mer detaljer och börjat sätta mer bitar i spelet vilket jag tror kommer visa sig på matchen. Hoppas på en jämn match med mycket folk.

# Hur har veckan sett ut?
Erika:
– Det har varit en bra träningsvecka och det känns laddat i hela laget.
Amanda:
– Vi har haft en lugnare vecka än vanligt då det har varit derby på herrsidan. Vi har istället fokuserat på powerplay/boxplay och känslan inom laget.

# Vad tar ni med er från senaste matchen i serien?
Erika:
– Att fortsätta kämpa som vi gjorde och använda oss av den glöden och energin vi har haft.
Amanda:
– Vi har haft två tuffa matcher nu med Pixbo och Mora. Det vi tar med oss från dessa är energin samt ett tryggt och bra försvarsspel men också nu senast mot Mora då vi sätter spelvändningarna och gör 4a mål.

# Vad betyder det att ha två Umeå-lag i SSL? Hur inspirerar det?
Erika:
– Jag vet inte riktigt, betyder väl att Umeå är en stark innebandy-stad och det är kul. Det är så det känns att bo här i alla fall, en innebandy stad.
Amanda:
– Det är framförallt kul med två lag i högsta serien, det blir mycket innebandy i staden och det lockar mycket publik till matcherna. Nu på senare tid har vi även börjar låna spelare mellan lagen vilket jag anser som en smart lösning för att ge alla möjlighet att spela.

# Vad ska vi tro på för matchkaraktär?
Erika:
– En fartfylld och jämn match tror jag. Det kommer bli rolig innebandy.
Amanda:
– Vi kan nog förvänta oss ett iksu som kommer att sätta hög press och spela en offensiv innebandy medan vi kommer att fokusera på att sätta ett bra försvarsspel och bygga utifrån det. Men ett derby är alltid ett derby.

# Hur tycker du att det har gått för laget och dig personligen i början på säsongen?
Erika:
– Vi har inlett starkt och visst har vi enbart 2 vinster av 5 möjliga men om man tittar på hur vi har presterat i matcherna så är det grymt. Vi har bara haft lite otur men jag tror att poängen kommer.
Amanda:– Jag tycker att laget utvecklas mer och mer för varje vecka som går, vi har absolut gjort en bra inledning där vi vunnit mot nykomlingarna och sedan stått upp bra mot topplagen. För egen del så börjar kroppen och skadan kännas bättre så jag hoppas på att kunna leverera mer framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.