Louisa Turton matchvinnare emot IBK Dalen

vinnaret

Det är alltid något speciellt med derby, matchernas match, årets höjdpunkt helt enkelt. För nyförvärvet Louisa Turton som kommer ifrån just gårdagens derbymotståndare IBK Dalen (borta) var matchen än speciellare. Man kan säga att 24–åringen gjorde avtryck och vände på underläget i första perioden och bidrog starkt till segern – 2–5.

– Jag fick ganska mycket yta och kunde trampa på från backplats och då tänkte jag att nu *** slänger jag iväg den och då seglade den in i bortre kryss, det känns skönt, berättar Louisa om målet som betydde 1–2.

# Berätta om framspelningen?

– Det var inte mer komplicerat än att vi satte igång ett snabbt frislag och jag spelade över bollen till Iza Rydfjäll som tog den i hooken och satte den i första klykan. En gratis assist.

# Hur upplevde du matchen?

– Det kändes som vi stundtals hade ganska bra kontroll över dom, men det känns som IBK Dalen fick oss lite dit dom ville ha oss. Vi sköt ganska mycket i täck och blev ganska bekväma stundtals.
– Då är dom är dom ganska bra på och kunde ta den energi dom får och skott–täcka och vända spelet. Dom hade kunnat straffat oss lite till om vi inte hade varit noggranna i backcheket.

# Nu väntar Täby på söndag…

– Det kommer att bli en riktigt spännande match och värdemätare. Dom har också gått bra på slutet. Täby är en ganska bra guldkandidat. Men det är bara vinst som gäller där, full tagg och fokus på den matchen.

# Kul att se Julia Nordin tillbaka på slutet i matchen…

– Hon visade framfötterna direkt och fick friläge, hon är riktigt rapp i fötterna. Jag tror inte det är många som hänger med henne när hon väl sätter fart. Så det var kul att hon är med i matchen igen, hon har varit lite skadedrabbad, nu väntar vi bara på att få tillbaka Amanda Delgado Johansson och Alice Granstedt.

# Hur är statusen med Amanda Delgado Johansson?

– Jag tror det är hyfsat, hon tar det ändå ganska försiktigt och jag tror att tanken är att hon ska kunna vara tillbaka efter landslagsuppehållet nu, jag hoppas det för hon är riktig stjärna på och utanför planen. Behövs verkligen, jag tror det ser bra ut.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.