Snack med Nina Bärtschi efter Pixbo borta

ninajublar

Nina Bärtschi värvades inför förra säsongen från Schweiziska Dietiken. Det vart 21 mål och 19 framspelningar direkt på 23 matcher. Den här säsongen har hon inlett på ett strålande sätt och i söndags briljerade hon i den tidiga seriefinalen mot Pixbo.

Det var verkligen show från den 23–åriga Schweiziskan som visade upp ett artisteri av världsklass. Tre mål bidrog till första segern på över två år mot Pixbo (borta med 5–7). Senaste kom säsongen 2013/2014, 9–3 hemma på hösten, på vårkanten klev Jonas Eliasson in och sedan dess har dom varit ett spöke.
Men nu bröts den negativa trenden.

– Folk har pratat om det, jag var bara med i en av matcherna förra säsongen. Vi hade ingen fokus på det, vi ville bara vinna. Nu har vi gjort det och snacket försvann nog nu, säger Nina Bärtschi om snacket om att IKSU inte kan vinna mot Pixbo.

maljubelnina

# Berätta om dina mål?

– På första målet hade Pixbo ett frislag på vår sida, och efter bra press från Sofie Andersson, kunde Emelie (Wibron) och jag komma i ett två mot ett läge. Där passade Wibron till mig och jag sköt direkt.

# Kommer du ihåg de andra?

– Andra målet vinner jag bollen framför deras mål och Sara Hjorting kliver ut och då kunde jag göra mål. Det tredje var en passning och bra press, bra jobb från dom andra.

# Hur upplevde du matchen?

– Först var det lite stressigt men jag upplever det som vi hade kontroll över matchen. I den sista perioden gjorde vi det bra, de gick upp till 5–5 men vi hade tålamod och spelade lugnt, sen gjorde vi två mål. Det är vinnarskalle tycker jag.

# Vad tar laget med sig och du?

– Det var en bra lag–vinst, alla tog jobbet och vi täckte skott och jobbade bra i försvararet. Det var också bra coaching.

Närmast väntar Tyresö Trollbäcken hemma på IKSU Sportcenter på fredag. En match ni inte får missa.

Anders Bo Gunnar Andersson
anders.andersson@andersa.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.